Får stadig besøk av tyver i stallen

INNBRUDD: Frode Hamre fortviler over stadige innbrudd i Stall Hamre på Ulleberg Gård. Seletøy for 40-50.000 kroner er forsvunnet. (Arkivfoto: Thor Kenneth Løvenfalck)

INNBRUDD: Frode Hamre fortviler over stadige innbrudd i Stall Hamre på Ulleberg Gård. Seletøy for 40-50.000 kroner er forsvunnet. (Arkivfoto: Thor Kenneth Løvenfalck)

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre ganger det siste halve året har Stall Hamre blitt utsatt for innbrudd.

DEL

Innbruddstyvene forsyner seg av seletøyet som oppbevares i stallen. Natt til lørdag, mellom klokka 21 og 04, forsvant seletøy for ca. 10.000 kroner.

Dyre seler

Frode Hamre synes ikke det er hyggelig at stallen på Ulleberg Gård stadig får besøk av ubudne gjester.

– Det som forundrer meg litt er at de stjeler såpass lite hver gang. Men selv om de ikke tar med seg alt, er det ganske store verdier vi snakker om. Til sammen er det borte løpsseler, hodelag og belegg for 40-50.000 kroner, sier Hamre.

Ifølge Hamre er seletøyet lett omsettelig. Innbruddene er anmeldt til politiet.

– Vi skal også gjøre tiltak som skal gjøre sikkerheten i stallen bedre, sier travkusken, som selv bor i Sandefjord.

LES OGSÅ: Lå og sov da det tok fyr i båten – pustet inn røyk

Bekymret for hestene

At det forsvinner seletøy til tusenvis av kroner er likevel ikke det verste for Hamre.

– Jeg liker ikke tanken på at fremmede tar seg inn til hestene mine. Det er det som bekymrer meg mest. Utstyr kan erstattes, men skulle hestene for eksempel bli gitt noe å spise kan de bli dårlige. Det er en tanke jeg liker svært dårlig, sier han.

Siden 1994 har gården på Ulleberg vært tilholdssted for Hamre-hester, først for Atle, fra 2009 for broren Frode. For et par måneder siden fortalte han at hadde planer om å flytte driften til et annet sted i Vestfold. Disse planene er foreløpig lagt på is.

– Det skjer ikke noe i år. Vi fortsetter her på Ulleberg som vanlig. Det er jeg veldig glad for, for jeg trives veldig godt her, sier Frode Hamre.

Frode Hamre er den mest suksessrike travtreneren i landet. Når det gjelder penger innkjørt til hesteeierne, har han knust alle tidligere rekorder. I 2016 kjørte han inn dobbelt så mye penger som neste trener på listen. 15.389.991 kroner ble det totalt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken