Nytt Larviks-band klare for UKM: – Vi er rare så vi må kjøre på med noen rare greier

Bandet er nytt som er med i UKM. – Vi har ikke det mest alvorlige innslaget, så vi har lyst til å se hvor langt vi kan komme, sier de.

Bandet er nytt som er med i UKM. – Vi har ikke det mest alvorlige innslaget, så vi har lyst til å se hvor langt vi kan komme, sier de. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Larviksbandet Tofu fighting er med på UKM for første gang som et band. De består av fire medlemmer fra alderne 14–16 år.

DEL

Bandet er for så vidt ganske nytt og besto ikke alltid av de fire som er med nå. Trommis Julian H. Klaastad (14) og Gitarist Mikael Hansen (15) liker å kalle seg selv for originalmedlemmene i bandet, fordi de var med i et annet band. Men etter som tiden gikk mistet bandet medlemmene sine og derfor trengte de nye.

Mikael og Hanna Kittelsen Pettersen (15) går på samme skole og da hun ble spurt om å bli med i bandet som gitarist takket hun gladelig ja. Ikke lenge etter ble gitarist Herman Nissen-Soli med etter å ha blitt spurt flere ganger.

Vise seg fram og ha det gøy

Gitarist Hanna har vært med på UKM en gang før med sitt andre band «Identity Crisis» som kom hele veien til landsfinalen i Trondheim. Så det var hun som kom med forslaget om å delta i år.

Da de ble spurt om hvorfor de ville ta i UKM del var svaret ganske klart.

– Vi er med for å vise oss fram, men aller mest ha det gøy. Vi har ikke det mest alvorlige innslaget, så vi har lyst til å se hvor langt vi kan komme.De har valgt å spille sangen «Chicken In The Corn» av Brushy One String. De føler alle at bandet er et sted hvor de kan ha det gøy.

– En av tingene jeg liker med å spille i band er at jeg kan improvisere mine tromme-ferdigheter, jeg kan ikke slippe meg like mye løs med mitt andre instrument som er fiolin. Hvis jeg gjorde det hadde det vert et stort «no, no» sier Julian og ler. 

– Jeg spiller for å spille, men målet er å spille på en svett engelsk blues pub, sier Hanna og ler.

Every body was tofu fighting

Når det kommer til bandnavnet var begrunnelsen for valget av «Tofu fighting» ganske enkel. De måtte kommet opp med et bandnavn for UKM. De hadde øvd på sangen Kung Fu for et band prosjekt og hadde den på hjernen.

– Da noen kom med forslaget Tofu så la vi bare på fighting. Vi er rare så vi må kjøre på med noen rare greier, sier Hanna og det er for så vidt resten av gjengen enige i.

Bandet blir inspirert av en rekke artister alt fra Rolling Stones til fiolinisten Niccoló Pganini.

Artikkeltags