Gå til sidens hovedinnhold

– Heldigvis er ikke missekonkurranser bare skjønnhet og kroppsfokus

Artikkelen er over 3 år gammel

Australia, New York, Hollywood, Kenya, men helst hjemme i Ula i Larvik. Rebecca Bjørk (24) syntes ikke det skjedde nok, og meldte seg like godt på til årets Miss Norway-konkurranse.

Lørdag landet hun på Gardermoen etter tur fra studiestedet i New York. Så rakk hun en skitur på Rauland før hun landet igjen hjemme i Ula, og så står Miss Norway-kurs i Oslo til helgen for døren. Før hun reiser videre rekker hun også å arrangere konserter på Tjølling sykehjem og på avlastningshjem i Sandefjord sammen med gode venner.

– Jeg skal ikke synge selv. Det kan jeg ikke, men tar meg av arrangementene, sier hun.

– Jeg må bare ha noe å gjøre hele tiden. Det er det som gir meg energi. Dette blir nok likevel et av mine mest hektiske år noen gang, sier hun.

Alltid reist mye

Rebecca Bjørk er oppvokst i Ula, og gleder seg alltid til å komme til barndomshjemmet i Herfellveien for å bli tatt hånd om av mor og far.

– Det er jo bare utrolig flott her ute, selv om sommeren er best. Jeg er vokst opp med sjø og båtliv og sommerturistene i Ula, og det er utrolig godt å komme tilbake hit. Dessverre blir det ikke så ofte som jeg ønsker for tiden, sier hun.

Etter årene på Thor Heyerdahl vgs., der deltakelse i russerevy og i crewet under Melodi Grand Prix-arrangementet i Larvik ga henne innblikk i en «bransje» hun sier hun trivdes i, gikk turen til studier i Australia. Så videre til New York der hun startet på studier i «international business». Tre år har det blitt. Nå er hun i ferd med å avslutte med et halvt års praksis.

– Jeg har alltid likt å reise og jeg trives veldig bra i USA. Derfor har jeg blitt der så lenge. Etter at jeg er ferdig i New York tar jeg noen måneder i Hollywood også. Har fått et tilbud om å jobbe med markedsføring der, sier Bjørk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Miss Norway

Å melde seg på til konkurransen om å bli Miss Norway var noe Rebecca Bjørk aldri hadde tenkt på. Plutselig fant hun ut at det også var noe hun kunne forsøke seg på.

– Ideen om å gjøre det kom etter at jeg hadde snakket med noen venner som foreslo at jeg skulle gjøre det.

– Jeg liker å jobbe med prosjekter og veldedighet, og faktisk så gir denne konkurransen masse muligheter til å gjøre det. Heldigvis er ikke missekonkurranser slik mange ser dem for seg, med skjønnhet og kroppsfokus som det eneste viktige. Det dreier seg også om indre kvaliteter, om å klare å ta initiativ til prosjekter som betyr noe for mennesker, og å bidra i samfunnet og i verden, sier Rebecca Bjørk.

Etter innledende runde ble hun plukket ut blant cirka 40 jenter som går videre i konkurransen. Nå følger flere runder med fotoshoots, kurs og opptredener, de første alt til helgen. Til sommeren skal det avgjøres om Rebecca kan titulere seg Miss Norway, med mulighet til å bli Miss World eller Miss Universe.

– Jeg drømmer egentlig ikke om å bli modell, men liker fine ting, og jeg er nok motebevisst. Tror dette blir en morsom periode, selv om det blir veldig hektisk, sier Rebecca.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Spennende Afrika-tur

Å skaffe seg presseomtale er noe av det som betyr mye i konkurransen om å bli Miss Norway, men mest setter Rebecca Bjørk pris på muligheten til å sette i gang veldedige prosjekter, noe som også er viktig dersom man skal gå helt til topps.

– I februar reiser jeg til Kenya i Afrika for å gi jevnaldrende og yngre jenter tips om hvordan de kan nå sine mål og drømmer. Dette var en idé jeg fikk selv, og jeg skal besøke et hjem for hjemløse jenter og bo sammen med dem.

– Jeg skal også hjelpe til ved et barnehjem der nede, og jeg skal sette i gang innsamling av klær og annet de trenger. Dette er noe jeg ville gjort uansett om jeg hadde meldt meg på Miss Norway-konkurransen eller ikke. Jeg brenner for å forsøke å gjøre noe som kan bety en forskjell for andre mennesker, og det er fint at konkurransen gir muligheter for å gjøre det, sier hun.

Spennende framtid

Rebecca Bjørk ser fram til å være med i konkurransen om å bli Miss Norway, og hun håper hun til slutt når helt til topps med krone på hodet. Like mye gleder hun seg imidlertid til muligheten til å være med på spennene ting, og til å få reise.

– Hva jeg ender opp som etter dette, vet jeg ikke. Kanskje jeg starter noe for meg selv?

– Det er gøy å holde på med mange ting, og til å ha utfordringer. Det blir spennende å se hvilke muligheter som byr seg framover. Men akkurat nå er det aller beste å få en liten pust i bakken her hjemme i Ula før det hektiske året starter igjen, sier Rebecca Bjørk til slutt.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.