Gå til sidens hovedinnhold

Sørger du for sikker sommer?

Artikkelen er over 3 år gammel

Sommer er tiden for kos. Solskinn, bading og is, og ikke minst båtkjøring og grilling. Men hva gjør du hvis hytta står i flammer, eller en ulykke skulle skje ute på sjøen?

Tredje året på rad går Larvik Brannvesen sammen med Redningsselskapet og Codan Forsikring for å informere om akkurat dette. Hva kan du gjøre for å forebygge ulykker, og hvordan skal du handle hvis farer skulle inntreffe?

– Sikkerhet er viktig, og spesielt om sommeren. Her informerer vi rett og slett om hva du må tenke på som hytteeier, fastboende, camper og båtpassasjer eller båteier, sier Olav Brattås ved Larvik Brannvesen.

LES OGSÅ: Barnefamilie lå og sov to meter fra påsatt brann

– Det er en rekke ting man å gjøre for å sikre en tryggere ferie. For eksempel skal engangsgriller alltid plasseres på et ubrennbart grunnlag. En annen viktig ting er at man alltid skal skru av elektrisk utstyr etter bruk, legger Bjarne Dankert Berg til.

 

Få ulykker

Mellom 10. og 12. juli var det mulig å besøke deres stand i Stavern, Nevlunghavn og Ula. Den vesle redningsskøyta Elias og bjørnen Flammbært, var også å treffe. Sammen med praktisk informasjon om sikkerhet og forsikring, kunne man i tillegg prøve å bruke brannslokningsapparat.

– Vi er så glade for at folk faktisk lytter når vi forteller dem om sikkerhet. Barn og ungdom er like interesserte som voksne. Heldigvis har det vært svært få ulykker så langt i sommer. Men vi anbefaler på det sterkeste å dobbeltsjekke både brann og andre sikkerhetssystemer. Ikke nøl med å ringe etter hjelp, avslutter Dag Fredrik Berg.

Kommentarer til denne saken