– Vi så den gang at det dukket opp masse spennende lokalstoff fra Halsen, bestemte oss for å gi ut noe av det i bokform. Siden det har dette blitt en tradisjon som mange setter pris på, sier Tor Magnus Pedersen, som er en av fire i redaksjonskomiteen for Halseposten.

Sammen med Inger-Helene Hansen, Elisabeth Limkjær Leifsen og Arne Limkjær har han igjen sørget for å samle inn nyere og eldre historie fra lokalmiljøet øst i Larvik, og hentet inn oppvekstminner og stor og små hendelser.

– Vi ble en gang spurt om det virkelig er så mye stoff å hente på lille Halsen at det kunne bli bøker av det, men så at det absolutt var det. Halsen er virkelig et interessant område, og det vokser i antall innbyggere. Det gjør boka veldig aktuell, sier Pedersen.

I årets utgave skrives det om butikken på Bentsehjørnet, om storbrann og skole, og Bergeskogen idrettspark. Titler som «Fra løkka på Halsen til Ullevaal stadion og Wembley» og «Seksualundervisning på Østre Halsen skole» skal pirre nysgjerrigheten til kjøpere, og de er det ifølge Tor Magnus Pedersen mange av.

– Bøkene har blitt populære, og både utflyttende og tilstedeværende Halsinger kjøper boken. Nye innflyttere også, og boken er et godt supplement til bøker og tidsskrifter som gis ut ellers om området, sier han.

Noe av stoffet er skrevet av redaksjonskomiteen selv, mens annet er hentet inn fra gjesteskribenter.

– Mange ønsker å skrive her, og det gjør at vi lett får inn stoff, sier Pedersen til slutt.

Deler av overskuddet fra boken skal gå til gode formål på Halsen.