Politibiler kolliderte – flere personer skadet

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet måtte mandag ettermiddag rykke ut til en trafikkulykke i Porsgrunn etter at en politibil med studenter hadde kollidert. Litt etter kolliderte en politibil med en el-scooter på Elveveien.

DEL

PORSGRUNNRett før klokken 15 mandag meldte politiet om en trafikkulykke på gamle E18 i Lillegårdsbakkene.

– To personbiler er involvert der den ene er et kjøretøy ført av en polititjenestemann. En person er skadet, men trolig ikke alvorlig. Det er meget glatt på stedet, skrev politiet i operasjonsloggen.

Ifølge Vegtrafikksentralen var veien en periode stengt på grunn av ulykken.

Litt før klokken 16.30 meldte politiet på Twitter at begge bilene er tauet bort fra stedet. Det var fire personer i politibilen, en kjøreinstruktør og tre studenter fra Politihøgskolen. Alle unntatt en passasjer i denne bilen er til undersøkelse.

Måtte taues vekk

I den sivile personbilen, en Mitsubishi, var det til sammen tre personer. Alle disse er til undersøkelse.

Noen av de involverte skal ha pådratt seg lettere skader, men litt før klokken 17 var ikke skadeomfanget avklart.

– Det er ikke noe som tyder på at noen er alvorlig skadet. De skadde i politibilen er en mann i 50-årene og en kvinne og en mann i 20-årene. De skadde i den sivile bilen er to menn i 60-årene og en kvinne i 50-årene, skriver politiet på Twitter.

– Det er ikke besluttet om noen av de involverte får førerkortet beslaglagt, forteller Ole Kamben, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til TA, og fortsetter:

– Begge bilene er tauet. Politibilen hadde trøbbel med å rulle på bakhjulene og Mitsubishien hadde trøbbel med å rulle på forhjulene.

Klokken 17.10 kom Poitiet i Sør-Øst med følgende oppdatering:

«Tre av de involverte kjørt Porsgrunn legevakt, mens de tre øvrige skadde er kjørt til Sykehuset Telemark i Skien. Sak opprettes av patrulje fra GDE Vestfold. Statens vegvesens UAG-gruppe er rekvirert og på vei til ulykkesstedet for å foreta nødvendige undersøkelser.»

Klokken 17.40 twitret så politiet om nok en ulykke som involverte en tjenestebil. Litt over en time tidligere skal en politibil og en el-scooter/minicrosser ha kollidert på Elveveien. Her skal ingen ha kommet til skade.

– Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet. Sak opprettes, skriver politiet.

Artikkeltags