Gå til sidens hovedinnhold

Flere fra Larvik var involvert - Scandinavian Star blir TV-serie

Artikkelen er over 3 år gammel

Brannen på Scandinavian Star i 1990 blir Nordens mest ambisiøse «true crime»-serie, ifølge et dansk TV-team. I redningsarbeidet var flere fra Larvik invovert.

Bak dokumentarserien står blant annet Nikolaj Scherfig, som er manusforfatter på den danske krimserien Broen, samt Politiken-journalist Lars Halskov som har skrevet boken «Brannen – gåten Scandinavian Star».

Premiere i 2020

Seriens regissør er den prisbelønte Mikala Krogh. Serien, som får navnet «Scandinavian Star», består av seks episoder og skal etter planen ha premiere i 2020 – 30 år etter brannen. Spørsmålene har vært mange om hva brannen skyldtes og hvem som var ansvarlig.

Mistanker og påstander om sabotasje, brannstiftelse og forsikringssvindel har vært reist. Det antas at brannen ble påsatt, selv om det ikke er blitt bevist etter to politietterforskninger og to uavhengig granskinger.

Les også: Jan Meyer fra Larvik var en av de første brannmennene om bord

Nye granskninger

En ny etterforskning av saken ble satt i gang i 2014, blant annet for å undersøke anklagene om forsikringssvindel, men saken ble henlagt av politiet i 2016 på grunn av mangel på bevis.

Les også: Ikke bevis for flere brannstiftere

Stortinget satte i 2015 ned en ny granskingskommisjon, som i juni 2017 konkluderte med at brannen ikke skyldtes sabotasje.

Fakta om Scandinavian Star-ulykken

159 personer døde da skipet Scandinavian Star ble herjet av brann under en tur mellom fra Oslo til Frederikshavn 6. april 1990. 136 av dem var norske borgere. Til sammen var det 482 personer om bord, 99 av dem var besetningsmedlemmer. (ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken