Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte på feil side av veien i tre kilometer før han traff bilen med familien på fem

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter Langangenbrua kjørte 21-åringen over i feil kjørebane og fortsatte mot Larvik til han kolliderte med Skien-familiens bil. I bilen satt mor (36) og far (47) med tre barn under sju år. Nå ber politiet om hjelp.

Bilder politiet har skaffet fra Vegtrafikksentralen viser at den drapssiktede 21-åringen svinger over fra høyre side av veien etter Langangenbrua og kjører inn i feil kjøreretning når veien blir til firefelts motorvei.

Kort tid etter kolliderer han med en personbil.

Bildene avslører at 21-åringen som ønsket å ta livet sitt, og som forårsaket dødskrasjet der familiefaren (47) ble drept, kjørte i hele tre kilometer på feil side av veien før han møtte bilen som kom på E18 i retning fra Larvik mot Telemark.

Les også

Hadde landet på Gardermoen og var nesten hjemme da de møtte selvmordsbilen på E18

 

Ferie i Syden

I bilen satt familien på fem som hadde vært på ferie i Syden og som var på vei fra Gardermoen og hjem til Skien.

Faren (47) ble drept i sammenstøtet, mens moren (36) ligger på sykehus hardt skadd. De tre barna er alle under sju år. Et av barna er hardt skadd.

Politiet ber i en pressemelding om at publikum som har observert en AJ-registrert grå Toyota Hiace fra Telemark til Larvik før klokken 04.35 om morgenene 1. nyttårsdag, tar kontakt med politiet i Larvik på 02800.

Politiet etterforsker saken som forsettlig drap og ønsker opplysninger om hva den siktede 21-åringen foretok seg forut for dødskrasjet.

LES OGSÅ: Fører siktet for forsettlig drap etter at en mann omkom i trafikkulykke på E18

Mannen er også mistenkt for promillekjøring.

Opereres

I pressemeldingen kommer det fram at politiet har fått kontakt med en fører av en liten lastebil som kjørte på riktig side av veien i retning mot Larvik. Lastebilen kjørte rett forut for bilen den siktede 21-åringen kjørte.

Føreren av lastebilen avhøres som vitne.

21-åringen er siktet for forsettlig drap etter ulykken. Motivet for kollisjonen skal ha vært at han ønsket å ta livet sitt og derfor kjørte i feil kjøreretning på E18 mellom Langangen og Larvik.

21-åringen blir i dag operert for skadene han pådro seg i kollisjonen. Politiinspektør Magnar Pedersen opplyser i en SMS at så fort helsetilstanden tillater det, vil mannen bli avhørt.

Det ble i går gjort forsøk på avhør av 21-åringen, men dette var ikke mulig å gjennomføre på grunn av mannens helsetilstand.

Kommentarer til denne saken