94 personer mistet livet i drukningsulykker i 2017 – tre av disse var i Vestfold

TRE DRUKNINGSULYKKER I VESTFOLD: Ifølge ny rapport var tre personer som omkom i drukningsulykker i Vestfold i fjor.

TRE DRUKNINGSULYKKER I VESTFOLD: Ifølge ny rapport var tre personer som omkom i drukningsulykker i Vestfold i fjor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fersk rapport melder at 94 personer omkom i drukningsulykker i 2017.

DEL

Ifølge Tryg Forsikring mistet 94 personer livet i drukningsulykker i Norge i fjor. Dette er en øking med tre personer fra 2016. Ifølge statistikken var 82 av disse menn, mens kun 12 var kvinner. Det vil si at 87 prosent av dem som druknet i fjor var menn.

– Vi ser at mange drukningsulykker skyldes ulykker i forbindelse med bruk av båt og kajakk. Det er tragisk, og igjen må vi poengtere hvor viktig det er at folk bruker redningsvest og tar sikkerheten til sjøs på alvor, sier Monica Rimestad, Samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Les også: Ber bilister kjøre forsiktig på glatt føre

Tre drukningsulykker i Vestfold

Tallene viser at det var tre drukningsulykker i Vestfold i 2017. Ifølge statistikk fra Norsk Folkehjelp var det to personer som mistet livet i drukningsulykker i Vestfold i 2016.

Møre og Romsdal ligger øverst på den dystre statistikken med 15 drukningsulykker i fjor, tett fulgt av Telemark og Rogaland. I Møre og Romsdal er det utplassert over 3000 livbøyer, mens Telemark har over 1500, Rogaland over 3500 og Nordland i overkant av 4000.

– Totalt har Tryg Forsikring utplassert over 40.000 livbøyer i Norge og bare i 2017 ble det utplassert minst 3000 nye livbøyer. Hvert år bidrar livbøyene til å redde liv og vi i Tryg er opptatt av at alle bør vite hvordan en kan redde andre fra å drukne. Vi kan nemlig alle havne i en situasjon hvor en plutselig må bidra til å redde liv. Da er det en fordel at man vet hvor livbøyene er, og at en gjerne har øvd på forhånd, sier Rimestad.

Til tross for en stor fare under sommermånedene, var det flest drukningsulykker i oktober i fjor. 14 personer omkom ved drukningsulykker i oktober og 11 personer både i september, august og juli. Tallene fra Redningsselskapet viser også at mannskapet på redningsskøytene reddet 33 personer fra drukning i fjor.

Artikkeltags