Mandag skrev TA om et eldre ektepar i 80-åra i Skien som ble frastjålet alt av gullsmykker da de slapp inn en jente som sa hun var sulten. Dette skjedde på søndre Falkum.

Tirsdag ettermiddag i 15-tiden dukket kvinnen opp i stua til en beboer på Vestsiden i Porsgrunn.

– Jeg hadde nettopp kommet hjem fra byen og satt opp inngangsdøra for å lufte, da den unge kvinnen plutselig sto i stua mi, forteller kvinnen som bor i Kirkegata på Vestsiden.

Den unge kvinnen satte seg ned i sofaen, tok seg på magen og sa at hun måtte på do. Akkurat slik hun hadde gjort hos det eldre ekteparet i Skien dagen før.

– Ekkel opplevelse

Den eldre kvinnen som bor i Kirkegata nektet kvinnen å bruke toalettet. Beboeren hadde lest mandagens sak i TA og fikk en uggen følelse for intensjonene til kvinnen.

– Jeg sa toalettet var under reparasjon, forteller den eldre kvinnen til TA.

Da den unge kvinnen ikke fikk låne toalettet ble hun irritert. Da ba den eldre kvinnen om at hun skulle forlate boligen.

Da spurte kvinnen, som mandag hevdet at hun var fra Portugal, om hun kunne få noe mat.

– Jeg sa nei. Da spurte hun om vann. Hun fylte vannflasken som hun hadde med seg. Da sendte jeg henne ut, forteller den eldre kvinnen.

Den eldre kvinnen forteller til TA at hun hadde tatt av seg tre gullringer som lå på bordet i stua.

– Jeg la mobiltelefonen min over ringene, slik at hun ikke skulle se dem, forteller kvinnen.

Slapp inn jente som sa hun var sulten – ektepar frastjålet alt av gullsmykker

Kom tilbake igjen

Etter en kort stund kom kvinnen tilbake igjen og hevdet at hun hadde glemt mobiltelefonen sin.

Mobiltelefonen til den utenlandske kvinnen lå i boligen til den eldre kvinnen. Det mistenker beboeren at hun gjorde med vilje.

– Da skjøv jeg henne ut. Hun satt seg på en benk på utsiden av boligen min. Til slutt forsvant hun, forteller kvinnen til TA.

– Det var en veldig ekkel jente, og en ubehagelig opplevelse, sier kvinnen.

Beboeren frykter at kvinnen vil forsøke å komme seg inn i flere boliger.

– Hun er lysebrun i huden, tynn og ålreit kledd. Jeg vil anta at hun er mellom 18–25 år gammel, opplyser kvinnen.

Kvinnen hadde med seg en plakat hvor det sto at hun trengte husly, penger og mat. Det eldre ekteparet som ble frastjålet alt av gullsmykker mandag fortalte at kvinnen hadde en plakat hvor hun etterlyste arbeid.

Mandag ble politiet varslet om tyveriet i Skien, den eldre kvinnen som fikk besøk tirsdag har også tatt kontakt med politiet.