- Ungdom klager over at de ikke har et eget sted, men vi har et sted. Ikke sitt hjemme i sofaen og klag. Kommunen har brukt 22 millioner kroner på Kongegata, da kan ungdom bruke en tier på bussen for å komme seg hit, fastslår Christine Marie Offenberg Styrvold i ungdomsrådet.

Fredag reåpner Kongegata, eller K1 som huset nå blir kalt, etter oppussing og omlegging av driften. Ungdomsrådet har vært delaktige i å utforme Kongegata slik den skal fremstå i framtida. De tror det skal bli bra. Gratis kurs i alt fra japansk mangategning og graffiti til keramikk og et eget opplegg for å kurse ungdom i å sette i gang ungdomsaktiviteter, skal blåse liv i en ellers livløs millioninvestering.

- Av og til stikker folk innom her, men huset burde vært brukt mye mer, mener Aurora Eskedal.

Den trenden håper medlemmene i ungdomsrådet vil snu nå.

- Hvis bare en stikker hit på fredag og sier videre at det er kult, så sprer det seg, mener leder av ungdomsrådet, Siri Svanemyr Eriksen.

Ungdomsrådet håper K1 kan kjempe til seg et rykte på lik linje med «Senfredag» i Nanset kirke, som et kult og trygt møtested. Det tror de er mulig.

- Hadde det vært narko her i Kongegata, så hadde ikke vi heller vært her heller, understreker Svanemyr Eriksen.

Derfor bretter de opp ermene - og gleder seg til fredagens storåpning. Kveldens arrangement starter med flammesluking og simulert slåsskamp utenfor huset, før Svanemyr Eriksen åpner K1 offisielt innendørs. Deretter er det presentasjon av de ulike kurstilbudene, gratis mat og drikke og konserter utover kvelden. Lokale band underholder med både rock, rap og break.

- Vi håper på mange folk, fastslår Svanemyr Eriksen, som mener det nye konseptet med kultur og kurs bør slå an blant mange ungdommer.