To drømmestipend til Larvik

Drømmestipend: Anders Rønningen fra Kulturskolerådet i Vestfold overrasket og overrakte Drømmestipend til Emilie Ravn Jensen og Marina Skovgaard Dokken under en forestilling på kulturskolen tirsdag kveld.foto: per albrigtsen

Drømmestipend: Anders Rønningen fra Kulturskolerådet i Vestfold overrasket og overrakte Drømmestipend til Emilie Ravn Jensen og Marina Skovgaard Dokken under en forestilling på kulturskolen tirsdag kveld.foto: per albrigtsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I går ble det kjent hvem de 100 heldige i landet var. Kvelden før hadde allerede to fra Larvik blitt overrasket med årets nasjonale Drømmestipend.

DEL

Emilie Ravn Jensen og Marina Skovgaard Dokken ble presentert som nominerte til årets Drømmestipend etter kulturskolens konsert tirsdag kveld. Lite visste de der oppe på scenen at begge jentene fra Larvik der og da skulle få hvert sitt stipend og sjekk på 10.000 hver.

– Jeg hadde bare drømt om å få et slikt stipend, sa en overrasket Emilie etter overrekkelsen.

Hun er hornist fra Larvik Kulturskole og i Østre Halsen Skolekorps.

Hennes bror fikk tilsvarende stipend for noen år siden.

– Dette var kjempegøy. Jeg tør aldri forvente noe. Det er en enorm anerkjennelse. Penger er en ting, men å bli anerkjent som en kreativ person er viktigere. Dette er en ære, sa Marina da hun hadde fått samlet seg.

Har drømmer

– Jeg vil nok bruke pengene på timer i inn- og utland. Privatundervisning koster jo en del. Timer med Sarah Willis i Berlinerfhilharmonien er noe jeg ønsker meg. Jeg har møtt henne før, smiler Emilie.

– Jeg setter nok pengene på vent. Nå har jeg vært i kontakt med et filmselskap om en kortfilm. Det kan være vi får til noe der, røper Marina.

Emilie er på vei inn i videregående skole.

– Jeg ønsker å gå på Musikk, Dans og Drama linje. Drømmen min er å komme så langt som mulig med hornmusikk, da dette er det beste jeg liker å gjøre. Målet mitt er å komme inn på en musikk høyskole for å utdanne meg som utøvende musiker. Målet mitt er å få jobb i et symfoni orkester. Den aller største drømmen er å være så heldig å kunne oppnå en stilling ved Berliner Philharmoniker, forteller hun.

Marina er mer spredd i sin virksomhet. Hun spiller trekkspill og gitar, skriver romaner og noveller, tegner og maler, lager tegneserier og studerer språk. Hun liker å utfordre seg selv, og prøver derfor ofte nye ting.

– Jeg ønsker å eksperimentere videre i hobbyene mine. Særlig interessert er jeg i å utforske hvordan de kan kombineres, da innenfor tegneseriesjangeren og i film/animasjon, forteller Marina.

Larvik markerer seg

Unge talenter fra Larvik mottar år etter år Drømmestipend som er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

– Dette er tredje år på rad vi får Drømmestipend til Larvik. Veldig mange innenfor musikkfeltet. Nå også innenfor et annet felt. Alle kommer fra kulturskolen, forteller kulturskolerektor Endre Lindstøl stolt.

– De presenterte seg veldig fint og Emilie viste seg også fram på felles konsert for de nominerte i Sandefjord tidligere, fortsetter han.

Det er 428 kommuner i Norge og det deles ut 100 Drømmestipend hvert år. Da er det sterkt at Larvik år etter har kandidater som kommer gjennom nåløyet. I år har man like godt to.

Neste år er det en ny sjanse for nye unge talenter.

Drømmestipend:

Hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen kategoriene Dans, Musikk,Skapende skriving, Teater, Visuell kunst, Annet

Drømmestipendet utdeles i 2015 til kulturutøvere født i 1995 eller senere.

En bredt sammensatt jury velger ut de 100 heldige stipendmottakerne hvert år.

Det er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

 
Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags