– Vi ser at spillkveldene våre har blitt stadig mer populære, men det koster jo litt å delta. Noen har dessverre kanskje ikke råd til å være med, og da tenkte vi å hjelpe litt til, sier Andreas Faugstad, som er initiativtaker og leder for LAN-prosjektet.

Sju plasser

Sist ungdomsklubben arrangerte LAN, i vinterferien, meldte 54 unge mennesker seg på, og dermed innledet klubben sitt 10 års jubileum med rekorddeltakelse.

Les også: Rekordoppmøte på LAN

Nå har klubben holdt av sju plasser, som stilles gratis til disposisjon for ungdom fra vanskeligstilte familier i Larvik.

– Det hadde vært utrolig morsomt hvis vi kunne fått med ungdom som gjerne ønsker å delta, men som rett og slett ikke har råd. Dermed gir vi i alle fall et lite bidrag til denne gruppen, sier Faugstad.

Han sier han tar imot henvendelser om gratis plass fra nå, og lover at de som får plass naturligvis skal få være anonyme i forhold til at de har fått gratisplass.

 

Spill og overnatting

Valby ungdomsklubb har flyttet spillkveldene sine fra Valby skole og til andre lokaler i byen, fordi skolen er stengt i feriene.

– Vi har vært heldige å hele tiden fått låne gode lokaler med internettlinjer tilgjengelig, og er veldig takknemlig for de som har hjulpet oss, sier Andreas Faugstad.

Les også: Poker og dataspill i vinterferien

– I påsken skal vi igjen være i lokalene til NFU på Faret, og vi regner med at alle de 55 plassene vi har kommer til å bli fylt opp, sier Faugstad.

Deltakerne får også mulighet til å overnatte på stedet under LANet, som starter skjærtorsdag, og holder på fram til søndag, første påskedag.

 

Rusfritt arrangement

Andreas Faugstad sier at man legger vekt på at arrangementet skal være et sikkert og trygt arrangement der ungdommene blir tatt godt vare på.

– Vi har alltid voksne ledere til stede, og dette er et absolutt rusfritt arrangement, sier han.

– Vi sørger også for at de som deltar her får i seg næring underveis, og at det som vi ser trenger det får seg søvn. Tilbakemeldingene til nå er at de som har deltatt føler seg godt tatt vare på, sier Faugstad.

Les også: Fem timers søvn siden torsdag

Godt alternativ

På spillkveldene har ungdommene, som er i alderen 12 til 18, med seg eget datautstyr, og de spiller mot hverandre, eller mot ungdommer andre steder i verden gjennom internett.

– Dette tror jeg er et godt alternativ for de som kanskje ikke har lyst til å være med på andre aktiviteter i skoleferien eller som rett og slett oppholder seg i byen. Nå er det jo ikke snø heller, så da er dette et alternativ for de som ellers ville tatt seg en skitur, sier Faugstad til slutt.

Bildeserie

FRA LANET PÅSKEN 2016