– Det er veldig koselig her, smiler Daiana Jalabi (18). Sammen med bestevenninnen Ellen Irene Rehn (19) tok hun turen til Frivilligsentralen fredag for å være med på sentralens første Ungdomskafé.

– Jeg synes det er fint at de arrangerer dette. Vi kom hit for å møte nye mennesker og ha det hyggelig. Jeg har aldri vært her før, så dette er første gang, fortsetter hun.

Fredagens Ungdomskafé ble kombinert med lanseringen av en norsk-arabisk versjon av spillet «New Amigos». Dette trakk interesserte i alle aldre til Frivilligsentralen. Daiana, som kom til Norge fra Syria for litt over et år siden, forteller at hun er imponert av at såpass mange er interessert i å lære arabisk.

– Daiana har lært seg norsk så fort. Nå prøver jeg å lære meg litt arabisk, smiler Ellen Irene.

 

Les også: Bil i trøbbel ved Ringdalkrysset på E18

Et integreringsspill

Mannen bak brettspillet «New Amigos», Lakki Patey, forteller at han er glad for at de nå endelig kan lansere spillet for arabisk- og norsktalende på landsbasis.

– Siden 2002 har vi utgitt en rekke versjoner av spillet, men endelig fikk vi nå til en arabisk versjon, sier han.

Patey forklarer at spillet kan sette i gang språklæring på en helt annen måte enn vanlig undervisning kan.

– Dette er et spill som kan fungere som en nøkkel til å starte språklæring for to stykker som ønsker å lære hverandres språk. Det er ikke lett å gjøre dette hvis du ikke har denne nøkkelen, mener han, og legger til at lanseringen av spillet og turneen New Amigos nå tar i Norge, er et samarbeid med Norsk Folkehjelp.

– Nettopp fordi det kan bidra til integrering, sier han.

Blant gjestene på fredagens arrangement var også Tatjana Bjzinovski, som tok turen fra Sandefjord.

– Jeg synes det er spennende å lære om nye kulturer. Jeg kan bare noen fraser på arabisk, så jeg tok turen for å lære mer og for å møte andre mennesker, smiler hun.

 

Les også: Bergene Holm jobber med milliardinvestering i biodrivstoff