Det er snart ti år siden Valby Ungdomsklubb holdt sitt første ferieopplegg for barn og ungdom i Larvik. Spillkvelder og LAN har stått øverst på agendaen.

Påsken var intet unntak. Da stilte 40 barn og ungdom opp til LAN. Og denne gangen fikk også barn som tidligere ikke har hatt anledning, sjansen til å delta på Ungdomsklubbens ferieopplegg.

LES OGSÅ: – Våknet av et kjempesmell, og sønnen min var centimeter fra å få kjempestokk inn på soverommet

Gratisbilletter til økonomisk vanskeligstilte

I år besluttet Ungdomsklubben nemlig å sponse syv barn med gratisbilletter. Disse billettene var forbeholdt barn med foreldre som sliter økonomisk. Leder for arrangementet, Andreas Faugstad, forteller at dette er et tiltak de kommer til å fortsette med.

– Da vi gikk ut med tilbudet om de syv billettene, fikk vi inn 15 henvendelser. Vi valgte ut det vi mente var de verste tilfellene. De barna og ungdommene fikk være med her gratis, sier han.

Faugstad mener andelen henvendelser viser at fattigdom er et reelt problem i Larvik.

– Det er et problem blant mange, og det må vi ta tak i. Det er veldig menneskelig å be om hjelp. Så dette kommer vi til å fortsette med, forsikrer han.

Han benytter anledningen til å skryte av deltakerne på LANet.

– Dette er verdens snilleste ungdommer. De lager ikke trøbbel i det hele tatt, sier han.

LES OGSÅ: Politiet: – Mindreårige jenter bytter seksuelle tjenester mot plass på russebuss

Fikk konkurrere med Fram-spiller

Blant høydepunktene på påskens LAN var et besøk fra en lokal helt. Langfredag tok nemlig Fram-spiller Ulrik Balstad turen innom LANet.

– Det er stas, og det betyr mye for ungdommene. De sluker ham. Alle her vet hvem han er. Nå får ungdommene spille FIFA mot ham, og den første som klarer å slå Ulrik får en premie. Så langt har ingen klart det, ler Faugstad.

Balstad forteller selv at han synes det er hyggelig å få komme innom ungdomsklubben.

– En blir litt som en liten gutt igjen selv. Dette er et bra initiativ, og det er hyggelig å stille opp, smiler han.

LES OGSÅ: – Har gjort denne tradisjonen til vår egen

Lover friluftsopplegg til sommeren

Flere av deltakerne på Ungdomsklubbens ferieopplegg kommer tilbake ferie etter ferie, tydelig ivrige etter å møte andre og spille sammen. En av dem er Henrik Fimland Hansen (13).

– Jeg er her fordi dette gir oss noe å finne på i påsken, sier han.

Og tilbudet blir ikke smalere fremover. Faugstad forteller at han allerede er godt i gang med planleggingen av sommerens aktiviteter.

– Nå har vi sittet mye inne, så nå er det på tide med en skikkelig friluftshelg. Det er noe vi jobber med kontinuerlig, sier han.

Og planleggingen er ikke bare i gang for sommeren, men også for høsten.

– Da feirer vi 10 år, så da lover jeg å snu hele byen på hodet med kjempe-LAN, smiler han.

LES OGSÅ: Nå prøver de noe nytt her: – Om det kommer noen, det gjenstår å se