– Vi vet at mange gleder seg, og i år har vi flere LAN enn tidligere. Utrolig gøy at dette har blitt så populært, sier Andreas Faugstad, som har vært primus motor siden tradisjonen med spillkvelder startet.

Viktig ungdomsaktivitet

Valby ungdomsklubb tok initiativet til spillkveldene fordi mange barn og unge hadde lite å finne på av fritidsaktiviteter i skolen ferier.

Ungdomsklubben har imidlertid måttet flytte spillkveldene utenfor sine lokaler på Valby skole, fordi det ikke var mulig å bruke skolen i feriene.

Dermed har spillkveldene vært arrangert i lokalene til ulike bedrifter i byen. I år, som i fjor, arrangeres spillkvelden i høstferien i lokalene il NFU på Gjærdal.

– Det er viktig at ungdom som ikke deltar i idrettsaktiviteter eller drar med familien på ferie har noe å finne på, sier Andreas Faugstad.

– Det er viktig at de har et sted å være, og ikke minst at de kan ha det sosialt også når de har ferie. I tillegg er det viktig at pårørende vet at de er et sted der det er trygt, sier han.

Rusfritt arrangement

Andreas Faugstad sier at Valby ungdomsklubb har lagt vekt på at ungdommene skal være trygge og at de er på et sted der det ikke er rus tilgjengelig.

– Våre LAN er rusfrie, og vi har flere voksne til stede under hele arrangementet som sørger for at ungdommene blir passet på og har det bra.

– Vi er også nøye med å passe på at de får i seg noe og spise, og søvn når det trengs, sier Faugstad.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Bredt innhold

Det viktigste for de fleste på spillkveldene er nok å ha digital kommunikasjon med andre ungdommer, og å spille spill på nett.

– Vi legger også inn konkurranser og spennende overraskelser underveis, og vi har så gode internettlinjer i år at det åpner for mange aktiviteter, sier Faugstad.

– Uansett hva du har av spillkonsoller eller pc-er er du velkommen, og tilbudet for hva slags aktiviteter du kan holde på med er større enn noensinne, sier han.

Sju gratis plasser

Spillkvelden i høstferien arrangeres fra torsdag 4. oktober til søndag 7. oktober, og arrangementet er i utgangspunktet for ungdom mellom 12 og 18 år.

– Kommer det noen som er yngre enn 12 år, så finnes det mulighet til å delta likevel, dersom pårørende tillater det.

– Det tar vi en avgjørelse på i hvert enkelt tilfelle, sier Faugstad.

Spillkveldene har en inngangsbillett som innbefatter mat underveis, og overnatting for den som ønsker å spille døgnet rundt.

– Det er også kiosk som er åpen hele døgnet, så det skal være enkelt å få i seg mat og drikke hele tiden, sier Andreas Faugstad.

Som i fjor har Valby ungdomsklubb holdt av sju plasser som de gir bort gratis.

– Det er dessverre ikke alle som har råd til å delta på arrangementer som dette, selv om vi har lagt inngangsbilletten på et så lavt nivå som mulig.

– Derfor gir vi bort sju av plassene til ungdom som har lyst til å delta men ikke har midler til det. Ta kontakt så ser vi hva vi får til, sier Andreas Faugstad.