Det startet allerede sent lørdag kveld, med en utrykning til Viljaveien på Hovland.

– Melding om ungdomsfest som har gått over styr. Politiet er på stedet, ble det opplyst i en Twitter-melding fra lovens lange arm klokken 23.32.

Meldingen om festen ble ringt inn klokken 23.10.

– Flere som sloss

Da politiet ankom adressen, hadde imidlertid situasjonen rukket å roe seg betraktelig. Kort tid etter var huset tømt og foreldre var kommet til stedet.

– Fortsatt en del ungdom i området. Skal ha vært litt knuffing, men foreløpig ikke informasjon om at noen har blitt skadet, heter det videre i Twitter-posten.

Fra operasjonsleder Trond Egil Groth får ØP opplyst at det skal ha vært rundt 20 deltakere på festen. Ungdommene skal ha vært i 16-årsalderen.

– Ifølge meldingen som kom inn til oss, var det på et tidspunkt flere som sloss. Naboer hadde kommet til for å prøve å roe situasjonen. Særlig én person skal ha vært aggressiv. Han var ikke på stedet da patruljen vår ankom, men han blir fulgt opp utover i uka.

Naboer i slåsskamp

Klokken 00.50 måtte politiet i aksjon igjen. Denne gang for å bistå en eldre mann som hadde fått i seg litt for mye alkohol.

– Han krabbet rundt på en plen i Nansetgata. Etter hvert fikk vi kontakt med ham og stablet ham på beina. Mannen var i 70-årene, og vi kjørte ham hjem, sier Groth.

Bare ti minutter senere, klokken 01.00, ble det meldt om en nabokrangel på en adresse i Johan Sverdrups gate.

– En mann ringte oss og fortalte at han var blitt utsatt for vold av naboen sin, også dette en mann. Det var tydelig at det var alkohol inne i bildet, det hørte vi allerede da vi snakket med ham på telefon, forteller operasjonslederen.

Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i basketaket.

– Vi har snakket med partene på stedet, og så langt er det ikke levert inn noen anmeldelse.

Tatt med narkotika

Klokken 03.00 ble en litauisk borger stanset med diverse narkotiske tabletter etter å ha ankommet Larvik med SuperSpeed fra Hirtshals.

– Han ble pågrepet og satt i arresten. Det dreier seg om en mann i 20-årene, sier Trond Egil Groth.

Mannen skal ha blitt tatt med over hundre narkotiske tabletter samt noen glass med narkotisk innhold.

I tillegg til dette var det en påkjørsel på Brunlanesveien som fikk tragisk utfall. Her ble en mann i 40-årene erklært død like før klokken 04.