Gå til sidens hovedinnhold

Unge talenter med mesterskapsforberedelser i Sliperiet

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag samles unge utøvere innenfor klassisk musikk til Ungdommens musikkmesterskap i Larvik. Blant dem som skal i ilden finner vi Eivor Engeset fra Larvik

– Eivor Engeset spiller fløyte og er til daglig elev på THVS og Larvik kulturskole, forteller Magne Rutle på kulturskolen.

Han vil gjerne at så mange som mulig kommer innom og hører på de unge talentene denne dagen.

Ungdommens musikkmesterskap regionalt er en musikkonkurranse for barn og unge som er mellom 6 og 18 år. Mesterskapet for Vestfold og Telemark avholdes på Larvik kulturskole denne lørdagen.

LES OGSÅ: Musikkmesterskap legges til Larvik

– I år er Ungdommens musikkmesterskap for deltakere i disiplinene piano, treblås, messingblås, slagverk, åpen klasse (harpe, akkordion, kirkeorgel) og kammermusikkgruppe. En kammermusikkgruppe kan bestå av fra to til ti utøvere, forklarer Rutle.

I det regionale mesterskapet spiller deltakerne for en jury, med publikum til stede i salen. Alle deltakerne vil få en skriftlig tilbakemelding på prestasjonen sin fra juryen.

De som kvalifiserer seg, kommer videre til det nasjonale mesterskapet på Norges musikkhøgskole i Oslo i januar.

LES OGSÅ: Meg og kammeraten min: – Et bestillingsverk for Larvik, om vann, stokkmaur, irriterende fluer, eremittkreps, alvor og tøys

Kommentarer til denne saken