Gleder seg stort til åpning

Storstue: Håndverkere jobber nå på spreng for å bli ferdig før åpning av Bedehuset fredag 1. juli. Eier og driver Pål Taklo føler seg trygg på at alt kommer på plass.Foto: Bjørn Jakobsen

Storstue: Håndverkere jobber nå på spreng for å bli ferdig før åpning av Bedehuset fredag 1. juli. Eier og driver Pål Taklo føler seg trygg på at alt kommer på plass.Foto: Bjørn Jakobsen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det har vært litt stress og kaos. Nå kommer ting på plass her, sier Pål Taklo som er klar på at Bedehuset skal stå ferdig til åpning fredag 1. juli.

DEL

Se bildeserie nederst i atikkelen!

Utenfor Bedehuset nederst i Herregårdsbakken vitner oppbudet av håndverkerbiler i forskjellige farger og logoer om hektisk virksomhet.

Det graves, snekres, males, kobles, skrus og bæres.

– Ting begynner å falle på plass her nå. I hovedbygget gjøres den siste finishen. Vi har testkjørt ventilasjonsanlegget, kjøkkenet og steinovnen til pizzabakingen er på plass. Designmøblene fra Italia kom i går, og vi venter ny leveranse med møbler fra iVekst i dag, sier Pål Taklo over en medbrakt kaffe i pappkrus.

Han liker å ha en finger med i det som skjer. Raske beskjeder gis til håndverkere som summer omkring som bier rundt en honningkrukke.

– Jeg er både byggherre og driver, så jeg har bare meg selv å takke om noe skulle gå galt, smiler han.

Drøyt 14 millioner

Han har investert drøyt 14 millioner i oppussingen av det nye restauranthuset.

– Skulle jeg leie ville det blitt kostbart. Nå avhenger det av et sunt driftsselskap som overtar så snart vi har åpnet.

Han viser rundt i blågrønne lokaler med hovedbar og åpen kjøkkenløsning i første etasje. På mesaninen blir det langbord med plass til 60 spisegjester, noen tomannsbord, og en mindre bar.

Inne vil byens nye utestedet ha plass til 115 spisegjester, samt 65 ute på terrassen. På partykvelder vil lokalene enkelt ha plass til 300 personer, mener han.

Nå står 28 personer på ansattelisten, men han har tatt høyde for 40, med stort og smått som han sier.

– Vi trenger en innkjøringsperiode for å avdekke behovet. Vi har allerede booket flere store selskaper på 50–60 personer, og det er kjempemoro.

– Vi skal være alt fra det lune og intime spisestedet på dagtid, til det pulserende utestedet på kvelden, men det vil bli slik vi har tenkt.

Sitteplasser: Østveggen i bygget er innredet med spesiallagde sofarekker, i både første og andre etasje.

Sitteplasser: Østveggen i bygget er innredet med spesiallagde sofarekker, i både første og andre etasje.

Blir pergola - over sommeren

– Materialer til terrassen kom i morges, og vil være rask å bygge, ifølge byggmesteren, så jeg har for lengst senket skuldrene, sier Taklo.

Utenfor inngangspartiet er terrenget fylt opp, og mandag skal det asfalteres. Tidsmessig er det arbeider i det nye tilbygget det nå står på, mener han.

– Veggplater er på plass, nå mangler maling og flislegging, dessuten må toaletter og vasker på plass. Søknad om midlertidig brukstillatelse er allerede sendt. Vi har fokus på de innvendige arbeidene, og på brann, sikkerhet og rømningsveier. Vi blir nok ikke ferdige med takarbeidene, men det skaper ingen problemer for gjestene.

– Hvordan går det med pergolaen?

– Det er fire til seks ukers leveringstid på pergolaen som må plassbygges. Jeg må ta en avgjørelse i begynnelsen av neste uke på hvem som skal få oppdraget, sier Taklo.

Artikkeltags