Trøim opplevde to jordskjelv i Mexico: – Hele huset ristet

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag formiddag opplevde Mexico sitt andre jordskjelv på to uker. Eric Trøim fra Larvik var i Mexico city da begge skjelvene traff den latinamerikanske hovedstaden.

DEL

Eric Trøim fra Larvik er for tiden i Mexico City sammen med samboeren sin. Tirsdag formiddag fikk de begge kjenne på skjelvet som rystet den mexicanske hovedstaden.

– Heldigvis går det bra med oss alle sammen, sier Trøim på telefon fra Mexico.

LES OGSÅ: Lastebil veltet på Tanumveien

– Vanskelig å holde seg på føttene

Eric er i Mexico City på ferie sammen med sin samboer Hilda Santos Garcia. I løpet av ferieturen har han ikke bare opplevd ett, men to jordskjelv som har rammet byen. I Larvik er Eric mest kjent som musiker i band som Stabilt sideleie og De skyldige.

Selv om det første skjelvet 7. september målte 8,1 på richters skala og tirsdagens skjelv målte 7,1, merket Eric og Hilda det seneste skjelvet best.

– Da det første jordskjelvet kom, våknet vi av at sengen beveget på seg og at møbler falt over ende.

Skjelvet 7. september hadde sitt episenter rundt 1.000 kilometer unna hovedstaden Mexico City. Tirsdagens skjelv hadde til sammenligning sitt senter nær Raboso, kun 123 kilometer sør for hovedstaden.

– Nå på tirsdag merket vi det mye sterkere. Bilder falt ned fra veggen, strømmen forsvant og det var vanskelig å holde seg på føttene og bevege seg.

LES OGSÅ: Nå tar Hallstein Bast grep mot korrupsjon – men ikke i Larvik

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I MEXICO: Eric Trøim fra Larvik har opplevd begge jordskjelvene som har rammet Mexico denne måneden.

I MEXICO: Eric Trøim fra Larvik har opplevd begge jordskjelvene som har rammet Mexico denne måneden. Foto:

– Tenker på dem som er rammet

Trøim forteller at huset de bor i, ikke fikk store skader under skjelvet. I området rundt, var det derimot ikke alle som var like heldige.

– Det er flere hus i nabolaget som ligger i ruiner. Skolen som raste sammen ligger også bare noen kilometer unna der vi oppholder oss nå.

Så langt har 21 barn og fire voksne omkommet etter at skolen Enrique Rebsamen raste sammen tirsdag. Redningsmannskap jobber fortsatt med å lete etter overlevende i den sammenraste skolen.

Trøim forteller at tankene nå går ut til de som er blitt hardest rammet av jordskjelvene.

– Det blir nok ikke mye nytelse resten av ferien. Flere hus ligger i ruiner og ambulanser har kjørt til og fra nabolaget konstant i to dager nå. Tankene våre går til de som er rammet og ikke minst til de som har mistet noen eller fortsatt leter etter sine kjære.

Tirsdagens jordskjelv er det dødeligste i Mexico på 32 år. I 1985, på samme dato som tirsdagens skjelv, mistet nærmere 10.000 personer livet og 30.000 ble skadet da Mexico City ble rammet av et jordskjelv på styrken 8,0.

Artikkeltags