Bilmagasinet i Larvik - Kommersielt magasin

Vi har hjulpet norske bønder siden 1906

Den tradisjonsrike bedriften har bidratt til at landbruket går rundt siden begynnelsen av 1900-tallet. De leverer maskiner og redskaper til bønder og entreprenører innen landbruk og anlegg. Skulle maskinene stanse opp, er dyktige mekanikere på plass for å utføre service eller reparasjoner. Er det noen som har kunnskapen om det norske landbruket – så er det Eiksenteret!

Adresse
Melsomvikveien 7, 3160 Stokke
Bjørndalsjordet 1, 3919 Porsgrunn

Åpningstider
Mandag – fredag: 08:00 – 16:00


https://www.eiksenteret.no/
Tlf: 400 07 988
vestfold@eiksenteret.com
Følg oss på Facebook!

– Juridisk sett ble Eiksenteret etablert i 2002, men røttene strekker seg tilbake til 1906. Jeg styrer to avdelinger. En i Porsgrunn og en i Stokke. Vi dekker området helt til Bø i Telemark og Sande i Vestfold, så det er et stort distrikt, forteller daglig leder Jørn Aho.

Han inntok rollen som daglig leder for begge avdelingene for seks år siden, og trives utmerket i bransjen.

Jørn selv kommer fra en familie hvor store deler av slekta er bønder, og legger ikke skjul på hvor fornøyd han er med å kunne bidra til matproduksjonen i landet.

– Dette er en flott bransje. Her får jeg drevet med alt jeg liker, nemlig selge traktorer og andre maskiner til jordbruket. I tillegg er det vedlikehold og reparasjoner av disse. For ikke å snakke om de dyktige medarbeiderne og de flotte kundene våre, smiler han.

Stolt av å være en del av norsk landbruk! Jørn Aho har vært daglig leder i Eiksenteret i seks år, med ansvar for avdelingene Stokke og Porsgrunn. Han trekker gjerne frem sine dyktige medarbeidere.

Satser på de unge

Eiksenteret fører kjente merkevarer innen traktorer, skurtreskere og redskap til traktor. 

I tillegg har de et bredt utvalg av utstyr innen vedproduksjon, plenklipping, snørydding og deler og rekvisita for maskinparken.

Totalt er det 24 medarbeidere fordelt på de to avdelingene. Alle har høy kompetanse og gjennomgår stadig kursing for å holde seg oppdatert på maskiner og utviklingen i bransjen.

Arbeidsstaben inkluderer fire lærlinger, tre gutter og en jente. Lærlingene kommer fra Thor Heyerdahl videregående, og utgjør en viktig rolle i bedriften.

– Guttene satser på fagbrev som landbruksmekaniker og den flotte jenta er lærling i delelagerfaget. Hos oss lærer de om hvordan det er å være arbeidstager og utvikler interessen for yrket og matproduksjon, forklarer Jørn.

Maskinene som selges hos Eiksenteret inkluderer anerkjente traktornavn som Massey Ferguson og Fendt-traktorer samt Sampo Rosenlew skurtreskere.

Alle har høyteknologisk utstyr som sparer innsatsmidler for bøndene, medfører mindre jordpakning og bedre avlinger – som igjen gir miljøgevinst.

I det moderne verkstedet jobber ti mekaniker som hver dag bruker arbeidsdagen til å reparere og vedlike traktorer, treskere og andre redskaper. Oppdragene inkluderer også servicetilbud på mindre maskiner, som motorsager, gressklippere og snøfresere.

Det har skjedd mye innen traktorteknologien siden Gråtass gjorde sin entre i landbruksnæringen. Mathias Kragnes bruker nå PC for justeringer og feilsøking.  

Tenkte grønt og ble miljøsertifisert

Eiksenteret er det første landbruksverkstedet i Vestfold og Telemark som er miljøsertifisert. Prosessen ble iverksatt for noen år siden, og i desember i fjor kunne de ansatte glede seg over sertifikatet på avdelingen i Stokke. Om ikke så lenge kan avdelingen i Porsgrunn også skilte med samme sertifisering.

– En virksomhet som oss, som håndterer så mye olje og andre avfallsfragmenter, må tilrettelegge for gjenvinning. Vi har tilrettelagt slik at vi får en kultur i form av holdninger hos de ansatte som gjør at vi er kommet opp på det nivået som forventes av en miljøsertifisert bedrift, fastslår Jørn.

For å bli sertifisert, kreves det også at alle avfallsfragmenter kommer til rett sted og godt HMS-arbeid innad i bedriften. De ansatte må også ha alle formaliteter på plass i henhold til Arbeidsmiljøloven.

Alle de ansatte vet at de jobber i en bransje der rask respons og hurtig levering betyr mye. Når kornet skal treskes eller poteter hentes opp, må redskapen fungere. Ellers kan alt gå i stå.

Med blikk for problemer! Øystein Larsson har lang fartstid i bransjen. Han kan fikse de aller fleste problemer du sender hans vei - enten det er en traktor, snøfreser eller treskemaskin. 

Alltid beredt til å gjøre sin plikt for landbruket

Hos Eiksenteret er telefonen åpen hele døgnet, og seks servicebiler står klare til å rykke ut. Serviceinnstilte mekanikere reiser hjem til kundene for å skru og reparere på de store redskapene som trengs for å holde landbruket i gang.

– For oss er det ekstremt viktig å bistå kundene der de er. Innhøstingssesongen er kort her i landet, og da er det viktig at redskapen fungerer. Vi sørger for å være på plass slik at de får inn verdiene fra jorda, sier Jørn.

Eiksenteret er et anerkjent navn i distriktet. I kombinasjon med de sterke merkevarenavnene på utstyret, representerer de et bunnsolid produkt.

Foruten verksted og serviceutrykning, har de egen butikk hvor du finner det meste av redskaper innen landbruks- og hageredskaper. Finner du ikke varen eller delene du trenger, legges det inn en bestilling, som leveres dagen etter.

Eiksenteret har maskinen eller redskapen du trenger – uansett sesong!

Eiksenteret (Vestfold og Telemark)

  • Eiksenteret fører kjente merkevarer innen traktorer, skurtreskere og redskap til traktor.
  • Vi har et godt utvalg av utstyr innen vedproduksjon, plenklipping, snørydding, deler og rekvisita for maskinparken vi selger.
  • Eiksenteret Vestfold og Telemark, Vestfold Maskin AS, består av to avdelinger, Stokke og Porsgrunn.
  • Vi er totalt 24 medarbeidere fordelt på salg, service og butikk/deler.
  • Hos oss er det høy kompetanse i alle ledd.
  • Vi har to moderne verksteder. Der arbeider det 10 mekanikere, og vi yter rask og profesjonell service på traktorer, treskere og andre redskaper.
  • Vi har 6 servicebiler som står klar for å hjelpe våre kunder med service og reparasjoner der redskapen befinner seg.
  • Vi forhandler anerkjente merkevarer; hovedsakelig Massey Ferguson- og Fendt-traktorer og treskere, men i tillegg mange andre landbruksmaskiner/-redskap fra inn- og utland.
  • Vi har også butikk med hovedfokus på landbruks- og hageprodukter.
  • Du skal alltid kunne få hjelp fra Eiksenteret. Ved å ringe vår vårt hoved nummer kan du velge vakttelefon for service og deler.