Sandefjords Blad skrev i forrige uke om Anca Håkestad, som først fant en død kattunge langs Dyrsøveien i Andebu, og enda en kattunge med brukket rygg og bakbein, samt larver i pelsen, dagen etter. Katten måtte avlives.

– Noen har etter alt å dømme med vitende og vilje slengt disse kattene ut av bilen for å dø i veikanten. Dette er et skrekkelig og hjerteskjærende eksempel på kattedumping, uttaler kommunikasjonsleder i stiftelsen Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

– Dystert og omfattende problem

Dyrevernalliansen utlover nå en dusør på 15.000 kroner for tips som kan føre til oppklaring av saken om kattungene som ble dumpet i veikanten i Dyrsøveien i Andebu.

– Disse kattene overlevde ikke dumpingen. Den ene var allerede død, og den andre var hardt skadet og full av larver. Saken illustrerer et dystert og omfattende problem: katter blir dumpet over en lav sko, uten fnugg av hensyn til deres egenverdi, sier Kleveland.

Håper noen har tips

Dyrevernalliansen har opprettet dusørfondet for å bidra til at flere dyremishandlingssaker blir oppklart og har et håp om at noen kan ha sett eller hørt noe som kan føre til oppklaring av denne saken.

Publikum som har tips i saken, kan sende dem til: [email protected]. Disse videresendes til politiet, som vil kunne etterforske saken dersom de får inn relevante tips, beskriver Dyrevernalliansen. Det er mulig å tipse anonymt.

Sør-Øst politidistrikt har en egen dyrevelferdsgruppe med to etterforskere.

Én av dem, Vetle Gundersen, uttalte til Sandefjords Blad før sommeren at politiet ofte er prisgitt at publikum kommer med informasjon for at saker som omhandler dyremishandling skal kunne løses.