Gå til sidens hovedinnhold

Utmeldinger? 

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Redaktøren hadde en kommentar om politikere som melder seg ut og inn av partier etter at de er valgt inn på et bestemt partis liste. Den bør kompletteres litt.

Vinjar Sten Olav Rosendal (ikke Olav Steen – hvem nå det er?) meldte seg ut avMDG for å slippe å stemme mot sin overbevisning og MDGs program/verdier, forbygging av ny Stavern skole på Brunla. Ap truet med å stryke alle «grønne»poster i fellesforslaget hvis ikke MDG stemte for fellesforslaget inkludert ny Stavern skole. Vinjar var Partipolitisk Uavhengig og arbeidet for MDGs program som han var valgt på ut perioden, før han sto på Rødts liste ved siste valg. Venstre v/Hallstein Bast har lenge arbeidet for ny Stavern skole på Brunla.

For ordens skyld: Jeg har ikke meldt meg ut av MDG. Jeg er valgt på MDGs verdier, prinsipper og valgprogram. Jeg tok riktignok forbehold om/mot:

*noen litt kryptiske formuleringer idet nye valgprogrammet som muligens kunne tolkes for å bygge ny Stavernskole på Brunla.

*å fullføre Sika-terminalen før byggesaken eventuelt kunne godkjennes etter arealplaner som er under revisjon samt at statlige insentiver ville gjøre det regningssvarende å gå over fra gods på vei til bane ved å ta terminalen i bruk.

Larvik MDG har imidlertid bedt meg om å gå ut av MDGs kommunestyregruppe, og bedt ordfører betrakte meg som Partipolitisk Uavhengig (PU) i politiske utvalg.

Bakgrunnen er følgende:

* Etter «uavgjort» i gruppemøte valgte gruppeleder Hallstein å innarbeide ny Stavernskolen på Brunla i sitt budsjettforslag p.v.a. Larvik MDG og å utelate en del «grønne» budsjettposter som MDG har kjempet inn i tidligere budsjetter. Jeg laget et alternativt forslag med de «grønne» posten samt vedlikehold/rehabilitering av Stavern skole i stedet for nybygg. Jeg stemte rimeligvis for mitt eget forslag, som jeg mener er mer i samsvar med MDGs verdier osv.

* Jeg stemte logisk sett også mot et forslag fra gruppeleder om felles administrasjon for sammenslått barne- og ungdomsskole på Brunla.

* Jeg stemte også for et forslag (denne gang fra FrP) om mer fysisk aktivitet i skolen, i samsvar med forslag MDG hadde fremmet i samsvar med valgprogrammet i foregåendekommunestyreperiode.

Dette er altså bakgrunnen for at Larvik MDG ikke ønsker meg i kommunestyregruppa.

Saken har vært behandlet i MDGs kontrollkomite. Konklusjonen er kort sagt at ingen har gjort noe kritikkverdig og at partisekretæren anmodes om å mekle mellom partene. Det er aldri dumt å snakke sammen for å komme til enighet, det har jeg ment hele tiden, så det ser jeg fram til. Pandemien er så vidt jeg forstår årsaken til at det er satt på vent.

Jeg har ingen planer om å melde meg ut av MDG eller inn i noe annet parti. Jeg kunne kanskje «starte for meg selv» med Grønnere Gladere Smartere Larvik – men det virker unødvendig -for det er jo nettopp det MDG står for!

Kommentarer til denne saken