Ifølge Dagbladet  skal Hamad Ebrhaim Belal Mohammad fra Larvik være sentral i det islamistiske miljøet i Norge. Han er faren til den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad.

Mohammad skal fungere som både rådgiver og religiøs veileder, ifølge kilder Dagbladet har snakket med. Blant annet skal han ha hatt tett kontakt med norsksomaliske Hassan Abdi Dhuhulow. Dhuhulow er larviksmannen som i fjor var med på angrepet mot Westgate-kjøpesenteret i Nairobi.

Møtte terrorsiktet

I tillegg skal han ha vært i kontakt med en 23 år gammel norsktsjetsjener fra Fredrikstad som ble skutt og drept i Syria i fjor. En norskpakistansk kamerat av 23-åringen, fra samme nabolag i Fredrikstad, skal også ha hatt kontakt med Mohammad. Norskpakistaneren sitter nå fengslet, siktet for terror.

Les også: Dagbladet skrev at Mohyeldeen var død

Østlands-Posten vet at Mohammad for noen år tilbake hadde en markant posisjon i moskeen i Larvik. Men han var samtidig kontroversiell, og posisjonen ble etter hvert svekket. Kilder tilknyttet moskeen i Larvik, forteller til Østlands-Posten at Mohammad ikke skal ha vært i moskeen på over ett år.

Moskeen i Larvik har ingen imam, eller et religiøst overhode. Fredagsbønnen ledes for eksempel av flere forskjellige.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste bekrefter at de følger Vestfold tett.

- Jeg kan bekrefte at dette ekstreme og svært voldelige miljøet har tilknytning til Vestfold, og at vi i sikkerhetspolitiet mener det er utfordringer i Vestfold, sier Martin Bernsen.

Advokat John Christian Elden representerer Mohammad og sønnen Mohyeldeen Mohammad. Han har ingen kommentarer til Dagbladet. Østlands-Posten har ikke lyktes i å komme i kontakt med Elden.

ØP har heller ikke lyktes i å komme i kontakt med  verken Hamad Ebrhaim Belal Mohammad, eller Mohyeldeen Mohammad.