Viser VIS i mange kunstuttrykk

Fornøyd: Sissel Gro Johnson med et av de mange verkene som stilles ut i Bølgen og Sliperiet denne uken. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Fornøyd: Sissel Gro Johnson med et av de mange verkene som stilles ut i Bølgen og Sliperiet denne uken. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Artikkelen er over 4 år gammel

VIS-prosjektet (vennskap, inkludering og sosial kompetanse) startet med stor konferanse i Bølgen i fjor høst. Nå skal resultater av et stort arbeid vises fram.

DEL

VIS er et prosjekt i barnehage og skole som skal være et forebyggende og holdningsskapende arbeid, og en del av Larvik kommunes store handlingsplan mot mobbing.

VIS ble presentert for oppvekstkomiteen 22. april i fjor, og gjennom skoleåret 2015/2016 har skoler og barnehager i Larvik gjennomført mange aktiviteter som skal skape et godt skolemiljø og mobbefrie skoler i Larvik kommune.

Les også: Vil ha slutt på mobbing i Larvik

Stor utstilling

Mandag åpnet ordfører Rune Høiseth en stor utstilling i Kunstforeningens lokaler i Bølgen og i sliperiet.

Utstillingen viser arbeider laget i de kommunale barnehagene og i barne- og ungdomsskolene, og målet med arbeidene har vært å gi VIS-innholdet et uttrykk gjennom kunsten som er laget.

– Det er arbeidet veldig godt med blant annet tiltak mot mobbing i alle skolene og barnehagene gjennom året, og dette er en synliggjøring av det som er gjort, sier virksomhetsleder i Larvik kommune, Sissel Gro Johnson.

– De vi har utstilt viser at både barn og lærere har tatt prosjektet på alvor, og det er jobbet godt. Mange av uttrykkene som kommer fram her er helt fantastiske. Dette er en utstilling som alle burde få med seg, sier hun.

Les også: Hele skolen viser vennskap

Åpnet: Ordfører Rune Høiseth åpnet utstillingen i Bølgen sammen med et ensemble fra Brunla ungdomsskole.

Åpnet: Ordfører Rune Høiseth åpnet utstillingen i Bølgen sammen med et ensemble fra Brunla ungdomsskole.

Mange prosjekter

Johnson sier at prosjektet VIS har betydd mye for bevisstgjøring i forhold til arbeid med vennskap, fellesskapsfølelse og mobbine i skolene og barnehagene, og at prosessene fram mot denne utstillingen har vært viktig.

– Det har blitt gjort flere evalueringer av VIS underveis, og lærerne sier at de har blitt mye mer bevisste i forhold til dette. Det dreier seg om å inkludere alle og sørge for at alle er trygge. Vi ser nå at prosjektet har hatt god effekt, sier hun.

Under åpningen av utstillingen mandag deltok også elever fra Brunla ungdomsskole, og rekke personer var invitert til åpningen av den store utstillingen, som altså kan sees av alle fram til og med torsdag.

Artikkeltags