Utvikling av sentrum: Hvem skal bort?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Hovedutvalg for miljø, kultur og næring (HMKN) vedtok vi 3. juni en liste over tiltak som skal bidra til «aktivitet og attraksjonskraft i sentrum». På denne lista står blant annet punktene «midlertidig lekeplass på Bøkkerfjellet» og «forbedre eksisterende atkomst fra Farrisfabrikken opp på Bøkkerfjellet». Hensikten med tiltakene er å «gjøre området bedre egnet og spennende for opphold for barnefamilier».

En skikkelig gladsak for de fleste, men kanskje ikke for alle: Bøkkerfjellet har i lang tid vært fast tilholdssted for folk som lever et litt mindre strømlinjet liv enn flertallet. I like lang tid har det med ujevne mellomrom vært foreslått tiltak for å «rydde dem bort». Når jeg leser på op.no 10. juni om vedtaket vi gjorde i HMKN, så sitter jeg igjen med et inntrykk av at vi har vedtatt noe som i praksis nettopp vil «rydde bort» menneskene som i dag bruker Bøkkær'n.

Barnefamilier er sikkert viktige (jeg er småbarnsfar selv), men ikke viktigere eller mer verdifulle enn de som av forskjellige grunner har havnet utenfor «det gode selskap» som vi streite A4-mennesker representerer. Når jeg leser at «vi skal ta tilbake tilgangen til Bøkkerfjellet» så blir jeg veldig redd for at det betyr at vi skal ta den tilbake fra noen.

«Alle mennesker er like mye verdt» må være mer enn en floskel, og Larvik må være en kommune og en by for alle. De menneskene som noen kanskje ser på som en del av samfunnets skyggeside er fullverdige mennesker med gode og dårlige egenskaper, hobbyer og interesser, sorger og gleder. De er også noens søstre eller brødre, sønner eller døtre, mødre eller fedre, og det er slik vi bør tenke på dem. Mennesker er ikke problemer som vi skal gjemme bort eller bli kvitt, de er en del av mangfoldet som alle – også barna våre – har godt av å se.

Mitt spørsmål og min utfordring til politiske kolleger, kommunens administrasjon, Larvik By og alle andre som er involvert, er dermed: Hvordan kan vi gjøre sentrum enda bedre for enda flere, uten å ekskludere de få?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.