Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot Siv på Facebook etter «Morna, Jens»

Artikkelen er over 8 år gammel

- Morna, Jens! ropte Frp-leder Siv Jensen fra scenen på partiets valgvake.

OSLO (Nettavisen): - Dette har jeg ventet lenge på å si: «Morna, Jens!» ropte Siv Jensen fra scenen på Fremskrittspartiets valgvake til stormende jubel.

- Vi har de tøffeste velgerne, de tøffeste tillitsvalgte, de tøffeste folkevalgte, de tøffeste vaffelstekerne. Men jeg skal dele en hemmelighet med dere. Jeg tror vi har den tøffeste forhandleren også! fortsatte hun.

For første gang i Frps historie skal partiet nå sette seg ned og forhandle regjeringsplattform.

- Kjenn på det. Det er mye ansvar i det, sa Jensen.

Mister mandater

Klokka 22.45 lå Frp an til å få en oppslutning på 16 prosent, en nedgang på 6,9 prosentpoeng. Partiet lå da an til å få 30 mandater, en nedgang på 11. Siv Jensen og hennes parti har likevel muskler nok til å ha rikelig selvtillit foran borgerlige regjeringsforhandlinger.

- Jeg har glad for at Frp har den oppslutningen vi ligger an til å få nå, for det betyr at vi må få gjennomslag, men alle partiene har sitt å si, sier Siv Jensen til NRK.

- Vi skal være tøffe, men realistiske forhandlere. Vi skal ha respekt for de vi skal forhandle med fordi alle må få skinne, sier Jensen.

- Vi skal forhandle godt, vi skal forhandle klokt. Og så er jeg sikker på, slik jeg kjenner både Trine, Knut Arild og Erna, at vi kommer fram til gode løsninger sammen, sier Jensen til NRK.

Det er 40 år siden Frp så dagens lys. Partiet har aldri tidligere sittet i regjering. Nå kommer sjansen de har ventet på.

Mandatfordeling klokken 22.14: Ap 54, Høyre 47, Frp 30, Senterpartiet 11, KrF 10, Venstre 9, SV 7, MDG 1. Drøyt 40 prosent av stemmene er talt opp.

- Hadde håpet Carl var her

Frp-lederen sier til Nettavisen at hun hadde håpet Carl I. Hagen hadde vært tilstede på vaken.

- Jeg hadde håpet at Carl var her. Jeg håper virkelig han gleder seg over at vi har så gode resultater som vi har klart å oppnå. Carl har vært en uvurderlig kraft for Frp, og har bidratt gjennom mange års innsats. Jeg håper han sitter hjemme og feirer, sier Jensen.

Jens gratulerer Erna

Litt senere gjorde statsminister Jens Stoltenberg det klart at han følger parlamentarisk tradisjon og søker avskjed etter at statsbudsjettet er lagt fram.

- Jeg kan love at vi kommer til å bli en ansvarlig og konstruktiv opposisjon, sa Jens Stoltenberg på partiets valgvake klokka 23.

Her gratulerte han Høyre-leder Erna Solberg med valgseieren og sa han vil søke avskjed som statsminister etter at statsbudsjettet er lagt fram 14. oktober.

Raser mot Jensen på Facebook

Like etter halv tolv mandag kveld gjentok Siv Jensen det hun sa i talen tidligere på kvelden. På Facebook la partilederen ut en statusoppdatering på Facebook med denne korte teksten: «Morna, Jens!»

På knappe 15 minutter hadde statusen fått over 10.000 «likes». I kommentarfeltet har det rent inn over 1200 kommentarer på like kort tid. Og der får Jensen litt ros, men også virkelig så hatten passer.

For mens både Høyre-leder Erna Solberg og KrF-leder Knut Arild Hareide i sine seierstaler takket statsminister Jens Stoltenberg for hans innsats de siste åtte årene, utbrøt Jensen, «Morna, Jeeeeeens!». (Se video lenger ned). Det får svært mange til å reagere. Også på Nettavisens Facebook-side.

«Du viser hvordan en dårlig vinner framstår, helt utrolig. Noen viser verdighet og respekt, andre bare nyter andres nederlag. Kondolerer, Erna. Dette monsteret skal du ha i regjering» skriver en bruker.

«Fysj for en usmakelig avskjed på Jens sine vegne, Siv», skriver en annen.

Noen andre kommentarer Siv har fått: «Siv satte et ansikt på ordet "uverdighet"».«Motbydelig barnslig sagt». «Respektløs tale. Du har mye å lære av Erna», «Begynnelsen på slutten», «Et sant ansikt utad for FRP. Smakløs og vulgær», «Hvor gammel er du? Kvalmt».

Les flere saker fra Nettavisen her.

Kommentarer til denne saken