Tyrdal var en av håndballspillerne i Frams satsing mot eliteserien på slutten av 90-tallet under slagordet «Fram til eliten», som kompromissløs forsvars- og strekspiller tok han for seg i duellene.

I 1999 la han opp og flyttet ut av byen, og året etter raknet Fram-satsingen i 1. divisjon og endte med nedrykk.

– Det er et godt spørsmål hvordan jeg endte opp i Lunner, men det var i utgangspunktet en jobb i Nittedal, så ble Lunner bostedskommunen, sier Tyrdal.

Mandag kveld fikk han og Lunner Ap 41,4 prosent av stemmene og beholdt sine ti representanter i kommunestyret.

– Dette er fantastisk. Og i min hjemmekrets, Grua, fikk vi over 48 prosentpoeng. Både Ap og Sp gjør gode valg. Det viser at folk er fornøyd med den jobben vi har gjort i fire år, sa Tyrdal til lokalavisa Hadeland.

Bredere næringsliv, økt bosetting og stabil økonomi

Dersom han kommer i land med forhandlingene i Lunner, og ender opp med fire nye år som ordfører, vet han hva han skal jobbe med:

– Den viktigste utfordringen for oss er at vi er en pendlerkommune nært Oslo. Vi har et sterkt ønske om å få etablert et bredere næringsliv, men samtidig jobber vi også med å bli mer attraktive for bosetting. Som skolemann brenner jeg også for oppvekstmiljø og gode skoler, sier Tyrdal.

Kommunen har hatt fire krevende økonomiske år, men er på rett vei.

– Vi er en lavinntektskommune i forhold til overføringer fra staten, og skattesvikten rammet oss hardt, men pilene peker i riktig retning nå.

Larvik-kjæreste valgt inn

Selv om han trives godt i Lunner, har Tyrdal en drøm om å flytte til hjemtraktene igjen, om noen år.

– Slik situasjonen er nå er det jo ikke så aktuelt, men jeg håper jeg kan bli mer enn helgependler om noen år. Jeg har jo all familie i hjemtraktene, bror, søster og mor.

I tillegg er det en ting til som gjør at Tyrdal er helgependler så ofte han kan, og nyter det han kaller godsidene ved Larvik og Stavern.

Han er nemlig kjæreste med Bente Seierstad, som ledet årets 17. mai-komité i Larvik, og tirsdag var klar som Larvik Aps sjettekandidat i den kommende kommunestyreperioden.

– Det var veldig bra og gledelig. Jeg håper de klarer å videreføre forrige periode, med Arbeiderparti-ordfører også de neste fire årene, sier Tyrdal.

Her kan du se Tyrdal sprette champagnen med Avisa Hadeland på besøk: