Sørensen hadde ingen politisk erfaring å vise til da han innkalte til pressekonferanse på Lardal herredshus i januar i år. Men sammen med Venstres Magdalena Lindtvedt har han framstått som den tydeligste motstanderen av en sammenslåing mellom Larvik og Lardal kommuner.

Utallige leserinnlegg og kommentarartikler senere er Andy, som han kalles blant venner, still going strong.

 

Vil ha folkeavstemning

Lardal er rett og slett for viktig til bare å gi opp, synes han.

– Avisene har vært preget av at alt har vært så mørkt og trist og håpløst at det bare er å selge seg ut til Larvik. Jeg tror våre politikere til en viss grad har manglet motforestillinger mot både det regjeringen har sagt og det Fylkesmannen har sagt her oppe. Men kanskje man skulle stilt noen flere spørsmål, tatt seg bedre tid, og involvert befolkningen på en langt bedre måte og i et lengre perspektiv – og i alle fall: hatt en folkeavstemning, sier Sørensen til ØP.

Nettopp folket og hva det mener er best for kommunen sin, bør være helt avgjørende når en sammenslåing er oppe til vurdering, mener han.

– En folkeavstemning ville gitt innbyggerne lov til å si hva de ønsker. For det engasjerer naturligvis mange lardølinger når noen få mennesker tar seg til rette og selger noe de ikke eier. Å trumfe gjennom en sammenslåing uten å involvere innbyggerne slik man forsøker å gjøre her, er simpelthen udemokratisk. Og det vil ende med en kjempesmell.

Eldreomsorg

Nå blir det valget som i realiteten avgjør om Lardal og Larvik skal inngå ekteskap. Det betyr at en stemme til Lardal Tverrpolitiske Liste er en stemme til videre liv for Lardal kommune.

Sørensen trekker fram eldreomsorg som en av sine virkelige hjertesaker.

– Vi ønsker at de eldre skal få ha det godt også de siste årene av sine liv. Vi leser i Østlands-Posten om en omsorgstjeneste i Larvik hvor man bryter loven hver eneste dag. Ikke for å snakke stygt om Larvik, men tror vi egentlig at eldreomsorgen i Lardal skal bli noe bedre av å slå oss sammen med en kommune som har så store utfordringer fra før?