– Det som først vekket min politiske interesse var et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er en sak jeg virkelig brenner for. Jeg meldte meg inn i Natur og Ungdom, og etter det gikk veien videre inn i Unge Venstre, forteller 19-åringen.

Hun er i gang med forberedende studier i Trondheim med tanke på å gå videre på bioingeniør.

Denne høsten stiller hun som 13.-kandidat på Venstres liste, og hun har planer om å reise ofte hjem til Larvik og følge det politiske livet tett.

– Hvorfor stiller du til valg?

– Hovedgrunnen er at jeg er veldig glad i politikk. Det har jeg vært siden jeg var liten. Ved å stille til kommunevalget får jeg utfordret meg selv. Jeg håper jeg kommer til å lære mye og forhåpentligvis får jeg utrettet noe.

– Hvilke saker brenner du for?

– Jeg har vokst opp i Hvarnes der det har vært mye snakk om å legge ned skolen. Det er en sak som engasjerer meg, og jeg var tidlig ute med å skrive leserbrev i ØP.

– Utdanning generelt er noe jeg er opptatt av. At skolen er til for nettopp deg, at skolehverdagen tilpasses hver enkelt. Forebygging av mobbing og å opprettholde god kvalitet på lærere er andre saker jeg synes er viktig å sette på dagsordenen.