Høyre har høye ambisjoner foran årets valg. Partiet vil sette seg i førersetet, skape optimisme og samle kommunestyret om en felles visjon for Larvik.

– Vi må få trua og selvtilliten tilbake. Kommunens innbyggere er våre viktigste ambassadører. Vi må bygge stolthet dersom vi skal lykkes med vekst, sier ordførerkandidat Bjarne Steen (52), som sammen med andrekandidat Birgitte Gulla Løken (47) har planer om å gjøre nettopp dét i fireårsperioden som står for døren.

Fjordbyvisjonen

Med blant annet en særdeles lite imponerende plassering i NHOs kommune-NM friskt i minnet er det på tide å bruke det som er unikt for Larvik, men som kanskje har vært både underkommunisert og tatt litt for gitt, for alt det er verdt, mener Høyre.

Partiet peker på Indre havn og området rundt «indrefileten» innerst i Larviksfjorden. Nå skal det blåses liv i «Fjordbyvisjonen» som ble vedtatt for noen år tilbake.

– Larvik har ubrukte sjønære arealer midt i byen. Dette må vi benytte oss av i arbeidet med å øke Larviks attraktivitet. Vi vil at Indre havn forsterkes som et område åpent for allmennheten med aktivitet hele året, sier Birgitte Gulla Løken.

Sjøvannsbasseng

Her er noen av ingrediensene i en ny og oppgradert sjøfront dersom Høyre får bestemme:

– Mathall

– Heyerdahl-senter

– Kafeer og spisesteder

– Gjestehavn

I tillegg drømmer partiet om et oppvarmet sjøvannsbasseng på stedet, med dertil hørende badstue.

– Larvik har verdensrekord i isbading og et slikt anlegg ville gjøre dette mulig året rundt. Høyre ønsker at det undersøkes om det finnes private aktører som vil satse på et slikt konsept, sier 11.-kandidat Ole Martin Holthe (32), som understreker at Indre havn skal være et sted for hele familien.

Gjerne med en farkost i Heyerdahls ånd som hovedattraksjon.

– Drømmen måtte være en flåte i full størrelse – i Kon-Tiki-stil – der små og store kunne få seg en guidet tur i Larviksfjorden, sier han.

Satsing på idrett

Idretten er en annen arena hvor Høyre ser behov for å gjøre mer.

– Frivillige lag og foreningers innsats er uvurderlig. Den enorme innsatsen som hver dag ytes av disse kan aldri erstattes med kommunale vedtak, men vi kan bidra – og vi bør bidra mer. En krone investert i lag og foreninger gir ofte det mangedobbelte igjen, sier Bjarne Steen.

 

Sier klart nei til eiendomsskatt

Det er svært uheldig at det er skapt usikkerhet rundt eiendomsskatt i Larvik, mener Høyre.

Bjørn Walle (65), nummer 27 på partiets valgliste, kaller den omdiskuterte skatteformen «grunnleggende usosial». Samtidig mener han at den kan ha negativ innvirkning på Larviks evne til å tiltrekke seg flere innbyggere i årene framover, særlig med hensyn til at verken Sandefjord eller Tønsberg har innført denne typen beskatning per i dag.

– Når et ungt ektepar som vurderer å flytte til distriktet vårt, ser at de må betale fem-seks tusen kroner ekstra i skatt i Larvik, er sjansen stor for at de ender opp i en av nabobyene isteden, sier Walle, som mener eiendomsskatt lett blir noe man tyr til:

– Eiendomsskatt kan fort bli en sovepute framfor nødvendig omstilling i offentlig sektor.