Frp er ikke først og fremst kjent for likestillingspolitikk. Men Gina M. Johnsen kan like fullt bli Larviks første kvinnelige ordfører. Bookmakeren som først satte oddsen på henne som ordfører til 75, var tydeligvis ikke kjent med forholdene i larvikspolitikken.

Larvik Frp har et godt grep om kommunens velgere. De gjorde det langt bedre enn Frp nasjonalt ved forrige kommunevalg, og vår første meningsmåling i år viste at velgerne i Larvik ikke har forlatt dem i samme grad som nasjonale meningsmålinger indikerer.

Man kan mene mye om Per Manvik – men sannheten er at han er Larviks mest karismatiske politiker. Uansett hvor over stokk og stein det han sier fra talerstolen i kommunestyret er, så nikker mange, og tenker at han setter ord på akkurat det de mener. Nok en gang har han sagt fra seg muligheten til å bli ordfører i Larvik, men det kan også være taktisk. Rollen som nummer to-mann gir ham langt friere tøyler – og det er med frie tøyler han trives best.

Johnsen var et naturlig valg på topp når Manvik sa nei. Riktignok er hun opprinnelig avhopper fra Høyre, men Johnsen har lenge markert seg som Frps nest mest markante politiker. Og hun er langt mer spiselig for samarbeidspartnerne enn villstyringen Manvik.