Med unntak av noen krusninger i forkant av nominasjonsprosessen har Høyre oppnådd mål nummer én i denne valgkampen. Å unngå bråk innad i partiet. Partiet underpresterte kraftig ved valget for fire år siden, og under normale omstendigheter vil årets valg by på framgang, nesten uansett.

For å være på den helt sikre siden fisket man over kommunegrensen etter ordførerkandidat. Øverst på lista over kvalifikasjonene til Bjarne Steen sto trolig «ingen bindinger til fraksjoner i Larvik». Og det har fungert: Høyre framstår som en samlet organisasjon – med veldig sterke maktambisjoner.

Selv om Birgitte Gulla Løken stilte plassen som ordførerkandidat til disposisjon, er det ingen tvil om at hun fortsatt er partiets sterkeste. Steen har ikke rukket å få full oversikt over det politiske landskapet i Larvik, og alle politiske utspill fra den kanten velsignes nok på bakrommet før de ser dagens lys. ØP har også registrert at Steen i litt mindre grad enn de andre ordførerkandidatene er i stand til å svare på alle spørsmål på stående fot. Det er ikke helt unaturlig. Politikken i Larvik er minst én divisjon over Lardal-politikken. Men sjansene er uansett store for at Bjarne Steen håndterer opprykket godt nok til å stikke av med seieren i første forsøk.