Jeg var ganske optimistsk på Miljøpartiets De Grønne vegne for fire år siden - men valgdagen måtte Tore Jardar Wirgenes konstatere at det ikke holdt helt inn. I år trenger man ikke mye optimisme i blodet for å tro på grønn representasjon i kommunestyret. Tormod Knutsen seiler inn på en bølge av grønn entusiasme, og kan til og med drømme om å ikke bli alene.

Wirgenes gjorde en flott jobb med å etablere MDG på det politiske kartet her i Larvik ved forrige valg. Siden den gang har partiets første stortingsrepresentant Rasmus Hansson etablert partiet som en nasjonal størrelse å regne med. Måten han har fungert i rollen som talsmann for partiet, vil gjøre det lettere for mange lokale representanter å bli valgt inn rundt om i landet.

MDG definerer seg selv som et blokkuavhengig parti. Og selv om mange nok vil plassere de på venstresiden i norsk politikk, er blokkuavhengighet en styrke hvis man ender i vippeposisjon. Det gir partiet en blankofullmakt fra velgerne til å forhandle med tanke på enkeltsaker. MDG samarbeider med de partiene som de får mest ut av. Det er med andre ord all mulig grunn til å tro at Larvik kommune vil få en grønnnere profil i løpet av de neste fire årene - hvis meningsmålingene ikke er helt på jordet.