Riggingen er i full gang, og til sammen over 20 personer vil være involvert i kveldens sending, som sendes på webtv fram til valgresultatet er klart, et stykke etter midnatt.

 

Lærere og elever fra Thor Heyerdahl vgs. står for filming med en trekameraproduksjon, Bølgens teknikere tar seg av lyd og lys, og ØP har forhåndsprodusert videoer som vises under sendingen.

ØP vil også ha flere journalister til stede, for å servere intervjuer fra salen, paneldebatt og innslag, og utegående medarbeidere vil gi stemningsrapporter utenfra underveis på kvelden.

Det er i år tredje gang ØP sender valgvaken i Larvik under et lokalvalg direkte, og rundt 100 personer fra de politiske partiene i kommunen har meldt sin ankomst.

Les også: Husk legitimasjon!

 

I panelet på scenen sitter stortingsrepresentantene Dag Terje Andersen (AP) og Kårstein Eidem Løvaas (H), og konsernsjef i Amedia, Are Stokstad. Programleder fra Sanden scene er ansvarlig redaktør i Østlands-Posten, Terje Svendsen.

 

Tredje gang

– Dette gleder vi oss veldig til. Det er tredje gang vi gjennomfører en helaftens direkte sending fra et lokalvalg i Larvik, og dette har befestet seg som en viktig del av valget. Dette er også en viktig del av vår digitale strategi, sier Terje Svendsen.

- Vi er også veldig glad for at både Dag Terje Andersen og Are Stokstad stiller hos oss igjen, og at Eidem Løvaas klarte å stille på kort varsel fordi justis- og beredskapsminister ble hasteinnkalt til møte i Brussel i forbindelse med flykningssituasjonen, sier han.

 

Mange temaer

Under sendingen vil temaer som kommunesammenslåing, ordførerkampen, ungt engasjement og eldreomsorg stå på sendeplanen, i tillegg til en rekke andre tema.

 

– I tillegg til å ha debatt med panelet på scenen og publikum i salen, viser vi også videoer som belyser temaer, og vi skal naturligvis være først ute med både valgresultat og analyser, sier han.

 

Spennende valg

Svendsen sier at årets valg er svært spennende, og at det vil skape nerve og spenning i den direkte sendingen.

– Vi gleder oss veldig, og håper at mange vil følge oss på nett eller ta plass i salen, sier han.

Ønsker du å være tilstede på Sanden scene under sendingen, bør du møte senest klokken 20.00. Dørene åpnes for publikum klokken 19.30, og det er gratis adgang.

Musikalsk underholdning under sendingen, som varer til valget er klart, er musiker og sanger Hedda Aronsen fra Larvik.

Husk legitimasjon når du skal stemme

Tre typer legitimasjon er godkjent:

– bankkort med bilde

– førerkort

– pass

Valg gjennomføres søndag og mandag

Les mer her: Husk legitimasjon!