Det var allerede lang kø i Stavernshallen rett før klokken to, da stemmelokalene åpnet søndag ettermiddag. Dette er første gang Emilie Rowlands (18) kan stemme ved et valg, og hun forteller at det ikke har vært lett å bestemme seg.

– Det blir veldig spennende å stemme. Jeg har ikke veldig greie på politikk, så jeg har prøvd å se hvilket parti jeg er mest enig med. Det hjalp veldig med skoledebatten på Thor Heyerdahl vgs., sier Rowlands.

Les også: Siste innspurt før valget på Torget i Larvik: – Det er mye fokus på skole

Hun forteller at hun ikke har noen spesifikke saker hun brenner mer for enn andre, men at hun prøvd å lese seg opp på hva de forskjellige partiene står for.

– Jeg har tatt mange av de valgomatene for å klare å bestemme meg. Det er veldig mye å sette seg inn i, forteller Rowlands.

 

Ikke stemmerett for 16-åringer

Det har vært mye diskusjon under valget om at man skal få stemmerett helt ned i 16-årsalderen. Dette er Rowlands helt uenig i.

– Det er for tidlig å stemme når du er 16 år. Hvis jeg ser tilbake på meg selv for to år siden hadde jeg ikke vært klar for å ta et riktig valg.

– Politikere snakker og lover mye, og jeg tror en 16-åring kan være litt for naiv og tro på alt de lover, sier Rowlands.

Les også: ABAX-sjefen: – Dette er første gangen jeg er i tvil

Ikke vanskelig valg

Anniken Amundsen synes ikke det var vanskelig å bestemme seg for hvilket parti hun skulle stemme på i stortingsvalget i år.

– For meg er det viktig med skole og eldreomsorgen. Jeg har jo barn så derfor er dette med skole noe jeg tenkte på da jeg ga min stemme, forteller Amundsen.

Jan Erik Larsen var en av de første som la stemmeseddelen sin i valgurnen søndag ettermiddag i Stavernshallen. Han var helt klar på hva han skulle stemme.

– Det var ikke vanskelig å bestemme seg. Viktige saker for meg er eldreomsorgen og veier. Jeg synes også det er viktig å innse at det er nok med den innvandringen vi har nå, sier Larsen.