De siste valglokalene til årets stortingsvalg stengte klokka 21. De første valgdagsmålingene viste at de borgerlige får flertall ved årets valg, dersom valgresultatet blir det samme.

I TV2s valgdagsmåling får de borgerlige 91 mandater, mot de rødgrønnes 76.

I NRKs valgdagsmåling basert på forhåndsstemmene blir det 88 mandater til de borgerlige og 81 mandater til de rødgrønne.

De gir en indikasjon på at det blir endringer på Vestfold-benken, der Anders Tyvand (KrF) er ute av Stortinget dersom valget blir slik, og at Frp mister en representant.

Klokka 06.42 er 95 prosent av stemmene i Vestfold ferdig telt, inkludert forhåndsstemmene.

Joker Carl-Erik Grimstad fra Venstre er inne som utjevningsmandat, og det er klart at Venstre kommer over sperregrensen.

Han gjenerobrer den spennende kampen om plassen fra Kathrine Kleveland (Sp) og har stort sett knivet med henne og Lars Egeland fra SV om dette mandatet. Det har flere ganger endret seg etter hvert som stemmene har tikket inn over hele landet og endret øyeblikksbildet.

Også Anders Tyvand har ved noen tilfeller vært inne på dette utjevningsmandatet.

Erlend Larsen, Høyres tredjekandidat, er fortsatt inne og ser ut til å stikke av med plassen. Den tidligere Stokke-ordføreren hadde hele valgkvelden den mest utsatte faste plassen. Utfordreren hans er Tønsbergs Ellen Eriksen Fra Fremskrittspartiet, som er partiets rådgiver i Vestfold.

LES OGSÅ:

– Historisk godt for Vestfold Høyre

Erlend Larsen: – Nå angrer jeg på at jeg kjørte bil hit

Aps Lozan: – Det er kjedelig, men jeg håper fortsatt

- - -

Fra klokka 21 begynte de første valgresultatene også å tikke inn basert på forhåndsstemmene og de mindre kommunene i Norge hvor tellejobben er enkel.

Her får du alle tallene, både for hele landet, Vestfold samlet og resultatene for hver enkelt kommune.

Tallene kommer så fort de er klare og vil bli oppdatert helt til siste stemme er registrert og godkjent av tellekorpsene.

Kommunene i Vestfold

Horten

Holmestrand

Tønsberg

Sandefjord

Larvik

Hof

Re

Nøtterøy

Tjøme

Lardal

Sande

Svelvik

Hele landet

 

Opptelling

Partier

Kartet