Hvis folk ikke begrenser seg nå blir dette forbudt

Vi vanner for mye: Hvis innbyggerne i Larvik ikke begrenser vanningen må kommunen innføre totalforbud mot vanning.

Vi vanner for mye: Hvis innbyggerne i Larvik ikke begrenser vanningen må kommunen innføre totalforbud mot vanning.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi bruker nesten dobbelt så mye vann som vi skal til vanning i Larvik akkurat nå.

DEL

Det fantastiske været vi har hatt de siste ukene har stort sett bare fordeler.

Men noen ulemper er det også. Skogbrannfaren øker, matjorda tørker ut og vannforbruket til privatpersoner fyker til himmels.

Nå går kommunen ut og advarer, fordi vi nærmer oss en kritisk grense:

«Vannforbruket i Larvik er for høyt. Vannverkene er i ferd med å nå grensen for hva som kan leveres. Vanning i hager, spyling etc. må reduseres til et minimum. Dersom vannforbruket fortsetter å stige vil det bli innført totalforbud mot vanning i hager,» slår avdelingsleder Kjetil Fevik i kommunalteknikk fast i en pressemelding.

LES OGSÅ: I år prøvde de noe nytt for å lokke til seg folk – se hvem som var i Bøkeskogen her

Kan risikere at folk mister vannet

Kommunens bekymring for vannforbruket bunner ikke i at de er gjerrige på vannet. Forbruket er rett og slett så høyt at det kan føre til alvorlige problemer for ledningsnettet:

«Normalt er vannforbruket i Larvik ca. 19.000 m pr. døgn. Vannforbruket var siste døgn oppe i 32.000 m. Med så høyt vannforbruk er det noen abonnenter som i perioder av dagen får dårlig vanntrykk og ev. ikke vann i springen i det hele tatt. På grunn av høy hastighet på vannet i ledningsnettet er trykktapet så stort at det blir problemer for abonnenter i deler av kommunen,» heter det videre i pressemeldingen fra kommunen.

Kommunen understreker at vanlig vannforbruk er uproblematisk:

«Vanlig vannforbruk i husholdningen er ikke noe problem. Vanning, spyling, etc. må reduseres til et absolutt minimum. Dersom vannforbruket fortsetter å stige, vil det bli innført totalforbud mot vanning.»

Artikkeltags