Vi er i disse dager vitne til krig i Europa. I trygge Larvik, og Norge har vi behov for å gjøre noe. Hva kan vi som et lite skolesamfunn gjøre? Til tider føler vi oss maktesløse, men vi likevel markere vår protest mot Russlands angrep på Ukraina. Samtidig ønsker vi på Thor Heyerdahl vgs. å understreke at det ikke er enkeltmennesker som er ansvarlige for invasjonen i Ukraina, at hver elev på både vår skole og de andre skolene i Larvik, hver arbeidstaker, foresatt og nabo, uavhengig om de kommer fra Russland eller Ukraina er våre nære medmennesker og vi vil hverandre vel i byen vår. Vi skal ta godt vare på de vi har og alle som kommer.

Fredag 11. mars kler vi oss i gult og blått. Det blir appell ved Ukrainagruppa Norge og elevrådet, og konsert med våre musikkelever. Vi skal lyse opp skolebygget i fargene til det ukrainske flagget torsdag og fredag, vi selger solidaritetssløyfer til inntekt for transport av flyktninger, vi flagger på skolen, og går vi sammen med Larvik kommune for å bidra der vi kan.

For selv om vi ikke er direkte involvert, rammer det oss alle; både vi som elever og vi som jobber på skolen. Vi har ukrainere som kollegaer, elever, naboer eller venner, og vi kan bare ane hvor vondt de har det. Vi tenker også på at russere i Norge er kommet i en vanskelig situasjon nå, og de kan altså på ingen måte stilles til ansvar for det regimet i Moskva foretar seg.

Våre lærere snakker om krigen i klassene, vi snakker med hverandre og vi er ekstra oppmerksomme på de rundt oss i disse dager. Det kommer vi til å fortsette med – for krigen er ufattelig.