Kan få opp mot 30 millimeter regn i dag

Oslo  20180911.
Mye regn og vått vær preger hovedstaden i ettermiddagsrushet tirsdag 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo 20180911. Mye regn og vått vær preger hovedstaden i ettermiddagsrushet tirsdag Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av

– Det er en komplisert værsituasjon, sier meteorologen. Og de som skal gå Kyststien minutt for minutt på søndag bør ta med regntøyet.

DEL

Natt til lørdag kom den varslede fronten inn mot våre breddegrader. Den vil fortsette å gi oss jevnt og trutt med nedbør i løpet av dagen.

Det er imidlertid ventet at det vil gå over til mer bygevær. Det betyr at vi kan få lengre perioder med opphold, før det på nytt blir av og på med regn.

– I løpet av lørdagen kan dere få mellom 20–30 millimeter regn, sier vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt til dt.no.

Han understreker at det er en komplisert værsituasjon og at alt avhenger av hvor lavtrykket treffer. I Agder og Telemark for eksempel er det sendt ut farevarsel fordi det lokalt er ventet 15–20 millimeter på én time.

Temperaturen vil ligge på rett over 20 grader.

Mer drittvær i vente søndag

Går vi videre til søndag så vil skydekket sprekke opp noe. Det gir håp om lengre perioder med opphold, men prognosene er usikre og det kan forekomme avvik.

Ifølge yr.no vil det regne en del i løpet av formiddagen i Larvik, og det knytter til spenning til arrangementet på Kyststien minutt for minutt.

– Hehe, jo det blir vel spennende. Det er meldt regn og torden første halvdel av dagen, så det er viktig å ha klær som tåler litt vann og vind innen rekkevidde, sier meteorolog Kristen Gislefoss til ØPs journalist.

Er sommeren over nå?

– Vi ligger langt unna normalen med tanke på vær på denne tiden av året, dessverre, men det kan være at finværet plutselig er tilbake.

Og drittværet fortsetter utover uka.

– Videre ut i neste uke så ser det ut til at den ustabile værtypen fortsetter. Vi hopper mellom nedbør og opphold. Det blir også en kjøligere værtype enn det vi har hatt i det siste, sier Selberg.

SSB: Kraftig prisstigning på matvarer i juli

Artikkeltags