Hvis vi skal tro Yr: Klokka 12 kommer regnet. Og det skal regne i ti timer

REGN, SÅ SOL: Etter dagens regnvær over søndre Vestfold, melder Yr om mye fint vær og sol fram til 15. juli.

REGN, SÅ SOL: Etter dagens regnvær over søndre Vestfold, melder Yr om mye fint vær og sol fram til 15. juli. Foto:

Dersom du ikke fikk med deg den fine sommersola lørdag morgen, kan du angre. Får nå kommer regnet.

DEL

Ifølge Yr kommer regnet inn over Larvik i 11-tida. Og har værvarslerne rett, vil det holde på helt til klokka 22 i kveld. Verst blir det midt på dagen, mellom 13 og 15. I dette tidsrommet er det ventet om lag 20 mm nedbør. Men det kommer heldigvis det som regn, selv om 11–12 grader 6. juli ikke er spesielt mye å skryte av. Litt uvant er det imidlertid at det meldes om mindre nedbørsmengder oppover Lågendalen enn nede ved kysten.

Bildeserie:

Yrs langtidsvarsel viser imidlertid at mye endrer seg når regnet gir seg i kveld. Fram til 15. juli lover Meteorologiske Institutt lettskyet og sol, og temperaturer mellom 18 og 20 grader. Sågar kan det bli enda varmere.

– Ja, det er slik at høytrykket siger rolig østover, og fra mandag av vil det legge seg slik at det dekker hele Skandinavia. Det vil bli slutt på påfyll av stadig mer kald nordavind. I stedet blir det rolige vindforhold, mye sol og etter hvert litt sørlige luftmasser, sier meteorolog Camilla Albertsen i StormGeo til VG.

Les også: Ny runde med problemer for omstridt hytte på Lamøya

Ifølge NTB var forrige måned den åttende våteste junimåneden på over 100 år, og verst gikk det utover Lurøy kommune på Helgelandskysten i Nordland. Der kom det 91,2 millimeter regn i løpet av kun ett døgn.

Artikkeltags