Vi svikter Danmark – nordmenn vil ha solgaranti

BESTILLER IKKE: Bestillinger til Danmark har sunket med nærmere åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

BESTILLER IKKE: Bestillinger til Danmark har sunket med nærmere åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I år er det mange nordmenn som dropper danmarksferien, og heller velger steder med solgaranti.

DEL

En ekstra hard vinter mange steder har ført til rekordmange bestillinger av ferier til utlandet i år. Nå ønsker nordmenn å sikre seg sol og varme, mens bestillinger til Danmark har sunket med nærmere åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er åpenbart at den lange vinteren gjør at vi ønsker å sikre oss sol og varme til sommeren, men vi forventer flere bestillinger til Danmark etter påske når ulltøy og ski er pakket vekk. Det er litt enklere å planlegge en tur med familien til Danmark enn lengre reiser til syden, sier Pia Buen, Country Manager i feriehusformidleren Novasol.

LES OGSÅ: (+) Matkontroll: Alle skal sjekkes, men én slipper unna

Mange sverger fortsatt til typiske charterdestinasjoner som Mallorca og Kreta, men land som Albania, Montenegro og Slovenia vekker interesse hos en del nordmenn.

– Mange reisevante nordmenn har nok lyst til å oppleve mer enn hotellkomplekser og buffetrestauranter. Det er litt som med Italia, som aldri har blitt regnet som noen stor charterdestinasjon. Men sammen med Spania og Kroatia utgjør landet nå topp tre på listen over bestillinger i Sør-Europa, forklarer Buen.

At Albania kan bli det nye store i Sør-Europa ser ikke Pia Buen bort fra.

– Landet er spennende, billig, vakkert og perfekt for dem som vil prøve noe nytt, og som ikke ønsker å møte naboen på ferie.

LES OGSÅ: Danske fikk 18.000 kroner i bot for å ha hatt med seg dopingmidler

Artikkeltags