Usikre på snøvarselet: – Litt pinlig at vi ikke vet hva som skjer til fredag

SLUDD, SNØ ELLER OPPHOLD: Meteorologene er ikke sikre på fredagsværet.

SLUDD, SNØ ELLER OPPHOLD: Meteorologene er ikke sikre på fredagsværet. Foto:

Meteorologene vet at det kommer et lavtrykk fra sør på fredag. Men hva det betyr for oss, er de foreløpig ikke sikre på.

DEL

(Tønsbergs Blad) Vi fikk en liten forsmak på vinter og snø søndag kveld. Men snøen som kom da ble ikke liggende.

Nå er det nye sjanser for å få bakken dekket i hvitt. Som vi også skrev om på mandag, er det ventet inn et lavtrykk fra sør i slutten av uka som bære med seg nedbør. Men om det blir snø eller sludd her hos oss, er fortsatt veldig usikkert.

– Det er litt pinlig at vi ikke vet hva som skjer på fredag, men slike lavtrykk er notorisk vanskelige å melde. Både retning og hva slags nedbør det fører med seg, sier statsmeteorolog Vibecke Thynes.

Det ligger et kraftig høytrykk over Skandinavia i disse dager. Det fører til tørt og kaldt vær her hos oss. Høytrykket kan gjøre det vanskelig for lavtrykket som kommer sigende.

– Dette er en kamp mellom krefter. Høytrykket kan «spise» opp lavtrykket, eller skyve det vekk fra oss og innover i Sverige. Men så kaldt som vi har hatt det nå, er det i prinsippet kaldt nok til å snø helt ned i fjæra, sier Thynes, som tror nedbøren kommer som snø i Vestfold.

– Og man skal uansett ikke langt innover før det kommer som snø, sier hun.

Høytrykket som ligger over oss nå, presser inn kaldluft fra Russland. Da blir det kaldt. Enkelte steder i indre strøk i nord i Skandinavia er det nå minus 20 grader.

– Så da er kanskje ikke de minus 5 hos oss så ille. Skjønt det er en kald vind også, dermed føles det veldig kaldt. Temperaturen nå ligger 3 grader under normaltemperaturen for årstiden, så da er det lov å synes det er litt kaldt, sier Thynes.


Artikkeltags