(Tønsbergs Blad)

Mange vestfoldinger begynner høstferien til helga. Facebook og andre sosiale medier flommer over med bilder av en natur med sterke farger. Bilder tatt i helga som kommer vil nok bære preg av regn. Dette gjelder ikke bare Vestfold, men også fjellområdene rundt fylket vårt. La oss ta noen detaljer:

– Helga blir våt. Regnet vil begynne fredag ettermiddag og vare helt fram mot mandag. Hvor mye nedbør som kommer kan jeg ikke anslå, men det vil bli mye regn. Lokalt kan det komme ekstra mye nedbør i perioder, spesielt lørdag, sier vakthavende meteorolog Ingvild Bentsen ved Meteorologisk institutt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Hun kan fortelle at det også i fjellet vil komme mye regn.

– Det vil regne såpass mye at man kanskje bør droppe fjellet i helga. Det blir ikke noe hyggelig turvær. Over 1200 meter begynner det å bli hvitt i nedbøren, men det har ikke vært særlig kaldt med frost i bakken enda, så dette vil nok renne bort, sier hun.

LES OGSÅ: I høstferien kan du gå på restaurant og spise middag for en hundrelapp. Sjekk hvor! (+)

Bedre til uka

Selv om det vil være tungt og vått vær i helga, vil det bedre seg utover uka.

– Mandag vil det slutte å regne og fra tirsdag vil været bedre seg. Vi snakker ikke om et høytrykk, men et variabelt skydekke med noe lettere vær. Det kan til og med bli gløtt av sol, trøster hun.

Til tross for lettere vær og kanskje gløtt av sol, er ikke faren for regn helt over.

– Det kan komme lokale byger. Det vil være vestavind, dermed vil det meste av regnet holde seg mot vestlandet. Så jo lenger vest man kommer, jo mer regn vil det være, sier hun.

LES OGSÅ: Superenkel forskning viser at lyden av lego gir lykke

Blåsehelg, men god temperatur

Helga vil i tillegg til regn, også få vind. Denne vil roe seg utover i uka.

– Temperaturen vil også holde seg som nå, vi snakker om rundt 12 grader i perioden, sier Bentsen.