Helgen nærmer seg, og som vanlig er nok mange opptatt av å vite hvordan været blir for å kunne legge planer for fridagene.

Men er du av typen som liker deg best under en skyfri himmel med dertil hørende solskinn, bør du være tidlig på'n lørdag morgen dersom du har tenkt deg ut på tur langs Vestfold-kysten.

Les også: Helgen da alt gikk galt – les om kaoset her

Fra kaldt og klart til mildt og vått

For mens fredagen blir kald og klar, blir det mildere, våtere og generelt mer guffent utover lørdagen og hele søndagen, skal vi tro vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

– Det starter med vinterlige forhold på fredag, med minusgrader og litt sol. Men i løpet av lørdagen skyer det til samtidig som at temperaturen stiger til en 4-5 varmegrader. Og så blir det regn, definitivt regn på slutten av lørdag og hele søndagen. Summa summarum ser det tålelig bra ut lørdag, men på søndag blir det dårlig.

Les også: Prisen på strøm fortsetter å stige

Ser dårlig ut for søndagsturen

– Så ingen drømmehelg i vente, altså?

– Søndagsturen kan i hvert fall fort måtte skrinlegges, sier Gislefoss.

En rask titt på yr.no viser for øvrig at mildværet ikke er noe blaff. Hele neste uke meldes det varmegrader i Vestfold, med tirsdagen som den varmeste med sju grader.