– Vil variere mellom sludd, snø og slaps

Foto:

Sludd, slaps, snø eller regn. Statsmeteorolog Kristen Gislefoss har ikke så mye godt å si om været fredag og lørdag.

DEL

Etter en fin og kjølig desemberdag onsdag, drar det over med mer skyer utover torsdagen. Det kan komme litt nedbør etter hvert, kanskje sludd i starten, som går over til regn. Temperaturen vil ligge fra minus en til pluss en, tror Gislefoss.

– Fredag kommer det inn ny nedbør, og været vil ligge og vake mellom perioder med sludd og snø og perioder med regn. Men det blir vel helst slaps, sier Gislefoss.

Også lørdag blir preget av slikt vær, men temperaturen ser ut til å ligge litt mer på plussiden enn på fredag.

Les også: (+) Mats (23) kollapset på tur: – Det er mitt største nederlag. Jeg trakk pusten før jeg trykket på publiser

Søndag blir det bedre vær. Mindre skyer og igjen litt kjøligere. Mandag blir det på nytt litt stigende temperatur, og tirsdag ser så langt ut til å bli den mildeste dagen, ifølge Gislefoss.

Meteorologisk institutt advarer om at det blir vanskelige kjøreforhold på Øst- og Sørlandet og i fjellet i Sør-Norge fra torsdag kveld, til og med fredag. Årsaken er at det skal snø og at temperaturen skal ligge på rundt null grader.

Les også: Arkitekttegnet hus? – Ikke nødvendigvis dyrere

Kristen Gislefoss

– Nullføre er et skummelt føre. Disse dagene blir problemet også store variasjoner. Fra slaps og regn helt ytterst på kysten og til nullføre bare et lite stykke lenger inne i landet, forklarer statsmeteorolog Kristen Gislefoss på Yrs hjemmesider.

Været og føret vil holde seg fint på hele Østlandet fram til torsdag kveld. Da kommer det inn en del nedbør som meteorologen mener vil komme som sludd og snø i indre og høyereliggende strøk. Langs kysten vil nedbøren være nokså våt, som en blanding av sludd og regn.

– Denne nedbøren skal fortsette fram til natt til søndag før det blir oppholdsvær, er meldinga fra Kristen Gislefoss.

Les også: Bane NOR går inn for tunnel under Mokollen

Artikkeltags