Nå må flere finne fram isskraperen

RUTERIM: Dette bildet ble tatt rundt klokken 07.30 i Sandefjord torsdag.

RUTERIM: Dette bildet ble tatt rundt klokken 07.30 i Sandefjord torsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Netter og morgener med rim på bil og bakke har kommet til Vestfold.

DEL

(Tønsbergs Blad) Torsdag morgen var det rim på bakken flere steder i Vestfold der også bilrutene kunne skrapes. Det blir det mer av, ifølge vakthavende meteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt.

Instituttets automatiske værvarslingstjeneste på yr.no, viste torsdag formiddag at temperaturen ikke er forventet å gå lavere enn 3 plussgrader de to neste nettene i på de kaldeste stedene i Vestfold. Eriksen tror imidlertid det vil bli kjøligere enn som så.

– Da antar jeg at det i virkeligheten blir -1 til 2 grader for innlandsstasjoner, sier han.

På yr.no meldes det i Vestfold kjøligst i Tønsberg med 3,5 varmegrader på det laveste natt til fredag. Natt til lørdag er det både bygdestrøkene og bynære strøk i Sandefjord samt Nøtterøy som får de laveste temperaturene.

– Du kan fortsatt få frost selv om det ikke er minusgrader. Det er fordi gjenstanders overflatetemperatur kan bli lavere enn lufttemperaturen, forklarer Eriksen.

Husk vinterdekk på fjellet

Foreløpig er det litt tidlig å tenke på vinterdekk om man skal holde seg i lavereliggende strøk.

– Men hvis du skal til fjellet og opp i høyden, vil jeg anbefale vinterdekk. Så langt ser det ikke ut til at det blir noe vinter i lavereliggende strøk annet enn om natten, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Her la snøen seg i høstferien

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken