Nå kommer nedbøren over Sør-Norge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- Slik som situasjonen er nå, er «fint vær» egentlig regn, sier Storm-meteorolog Roar Teigen.

DEL

NETTAVISEN: Det har vært en uvanlig tørr, varm og solrik sommer i Sør-Norge - til stor glede for badeglade østlendinger, men til minst like stor frustrasjon for bøndene.

Storm-meteorolog Roar Teigen har imidlertid én god nyhet til bøndene i Sør-Norge:

- Til uka oppstår det en nedbørsfront over Sør-Norge, som gjør at det vil komme nedbør på onsdag. Det er for tidlig å si noe om akkurat hvor mye som kommer, og det vil nok være store lokale variasjoner. Per nå ser det ut som om det vil komme 10-15 millimeter over større områder, og 20-30 millimeter lokalt, sier Teigen.

- Veldig spesielt

Nedbøren trekker nordover allerede på torsdag, og Sør-Norge vil igjen få varmt og fint vær til helga.

- Det er lite som tilsier at det blir regn over en lengre periode, så vi får bare håpe det regner mest mulig på onsdag, sier Teigen.

Meteorologen er overrasket over situasjonen i Sør-Norge.

- Det er veldig spesielt at vi nå sitter i Norge og ber om regn. Det hadde jeg ikke trodd skulle skje. Vi har ikke fått statistikken ennå, men jeg er helt sikker på at denne sommeren vil gå inn i historien som en av de tørreste somrene på lenge, sier Teigen.

Han mener den varme sommeren har ført til at vi nærmest må redefinere begrepet «fint vær».

- Slik som situasjonen er nå, er «fint vær» egentlig regn, mens oppholds blir dårlig vær. Bøndene trenger sårt litt nedbør, og det er ingen andre som tar skade av en dag med nedbør heller, selv de som er veldig glad i sol og varme.

Artikkeltags