Våren starter med ENDA MER kulde

BRRR: Det er ikke noe behov for å pakke unna dunjakka ennå.

BRRR: Det er ikke noe behov for å pakke unna dunjakka ennå. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ikke regn med varmegrader de første ti dagene. I morgen kryper kvikksølvet enda et lite hakk nedover.

DEL

– Varselet generelt fremover er at det fortsatt blir vinter. Det er ikke noe spesielt vårlig vær på vei ennå, selv om vi går inn i vårmåneden på torsdag, sier vakthavende meteorolog Eldbjørn Moxnes ved Meteorologisk institutt til Fredriksstad Blad.

«The Beast from the East», som det har blitt kalt av britiske medier, ventes å trekke kald luft fra Sibir i Russland inn mot resten av Europa de kommende dagene. Kuldebølgen har krevd minst 24 menneskeliv i Europa så langt, melder NTB.

LES OGSÅ: Stor vannlekkasje - har vann i hele butikkjelleren

Iskald vind

Onsdag startet friskt for mange med kuldegrader og isnende vind.

Meteorolog Per Egil Haga er ikke snauere enn at han starter Vestfold-varselet sitt med å melde om at at det kan bli enda kaldere.

– Det ser ut som om det kan bli en grad eller to kaldere i morgen tidlig. Det vil blåse fra samme retning, men det vil bli noe mindre vind i morgen.

– Dere har kanskje sol i Vestfold nå? Det kommer dere også til å se de nærmeste dagene, og så vil været endre seg noe. Det kraftige høytrykket svekkes noe utover fredagen og innover i helgen, og det vil bringe noe mer skydekke og varmere temperaturer.

Det gjør at vi sannsynligvis kan vente noe nedbør i helgen, mest på lørdag. Da kan det komme en del snø.

Minusgrader også fremover

– Vi får fortsatt en vinterlig værtype, med 6-7 kuldegrader om natta og 4-5 grader om dagen, sier Haga.

– Hvor lenge kommer vi til å ha kuldegrader?

– Det ser ut som om det varer en stund til. Vi får en langsom stigning i temperaturene, men det blir et vinterlig preg på starten av mars måned.

Etterhver kommer et lavtrykk som nærmer seg fra sør, det gir økende sjanse for nedbør utover i ukene.

– Men vinden fortsetter fra nordøstlig retning, og det er på denne tiden av året forbundet med kulde. Det betyr også at den nedbøren som kommer høyst sannsynligvis vil falle som snø, sier Haga.

Artikkeltags