Obsvarsel for syv fylker

ADVARER: Snø og regn som fryser på bakken gir vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus ifølge meteorologene. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

ADVARER: Snø og regn som fryser på bakken gir vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus ifølge meteorologene. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Farevarsel for vanskelige kjøreforhold i flere fylker mandag.

DEL

Mandag er det ute et farevarsel på gult nivå for vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Vestfold og Østfold på grunn av regn som fryser på bakken og for Oslo, Akershus og Buskerud på grunn av snø og senere regn som fryser på bakken sør for Oslo.

– Det starter med snø mandag morgen før det går over til regn i løpet av ettermiddagen, sa vakthavende Martin Granerød ved Meteorologisk instiutt i helgen.

Han anslår at det kan komme 5-6 centimeter med snø og at det kommer rundt 10 millimeter med regn. Det kan bety trøbbel.

Men det er ikke bare på veiene at regnet kan by på utfordringer. Det har kommet mye snø den siste tiden, og når regnet kommer blir det fort tungt. Farlig tungt.

- Det meldes om svært glatt på de fleste snødekte veier over hele Agder på grunn av omslag til mildvær, melder Agder politidistrikt ved 09-tiden mandag.

I Lillesand ble det klokka 08.40 meldt om et trafikkuhell i Gaupemyrkrysset. En bil har veltet og ble liggende i kjørebanen. Føreren kunne krabbe ut - tilsynelatende uskadd.

På Eidsvoll kjørte en buss inn i en lastebil bakfra, melder Øst politidistrikt klokka 08.30. Ingen ble skadet i uhellet, som skjedde på Myhrervegen, men politiet melder at det er svært glatt på stedet.

I Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Finnmark er det mandag og tirsdag sendt ut farevarsel for ising på fartøy.

Nedbøren er ventet å gi seg natt til tirsdag, men da kan det dukke opp et nytt problem. Da skal nemlig temperaturen synke igjen. 
– Det er absolutt en fare for at det kan bli glatt når det fryser på, sier Granerød.

Artikkeltags